Barcelona, ciutat d'arquitectura

2017-01-27

Aquest 2017 comença amb força i reuneix una gran varietat d'esdeveniments d'arquitectura a Barcelona. Juntament amb París i Milà, Barcelona és una de les principals ciutats cabdals del disseny i així ho demostren els seus carrers. N'hi ha prou amb fer-se una passejada per la ciutat per veure el senzill que és trobar-se amb veritables obres mestres. Edificis, teatres, hotels, escultures… tots ells fan de Barcelona una ciutat referent del disseny i l'arquitectura.Durant els propers 12 mesos, a Barcelona, s'obre un gran ventall de possibilitats per a aquells que vulguin gaudir i viure d'a prop l'arquitectura a través de fires, festivals, conferències, concursos, entre uns altres. A continuació esmentem algunes propostes interessants que trobem a partir de la setmana següent:

 

Fòrums 2017: 'The Agency of Architecture

 

El dilluns 6 de febrer comença Fòrums, el cicle de conferències d'arquitectura obertes al públic. Arquitectes de prestigi nacional i internacional que al llarg de 4 mesos passaran per la School of Architecture de UIC Barcelona i compartiran la seva visió sobre l'arquitectura i del sector mitjançant els seus treballs.

6 de febrer: Inés Weizman, professora de teoria de l'arquitectura i directora del Centri for Documentary Architecture en la Bauhaus, universitat de Weimar.

20 de febrer: Ippolito Pestrellini, soci d'un dels despatxos mítics de l'arquitectura contemporània, OMA.


6 de març: Pol Esteve i Miquel Mariné del jove despatx català, GOIG.
20 de març: Markus Bader, cofundador de Raumlabor.
3 d'abril: Rafi Segal, professor associat en el MIT.


24 d'abril: María Langarita, fundadora de Langarita-Navarro, despatx madrileny reconegut amb un esment especial en els premis Mies van der Rohe 2013.
8 de maig: Arno Brandlhuber, provocador arquitecte alemany, autor del projecte "Antivilla", casa de finalització de setmana i lloc d'exili per als artistes de Berlín.

 

Totes les conferències tindran lloc a l'Aula Magna de School of Architecture de UIC Barcelona en horari de 19:30 a 21h.

 

Beyond Building Construmat 2017

 

Del 23 al 26 maig 2017 se celebra a Barcelona la fira de construcció biennal Beyond Building Construmat, que s'ha situat com una de les referències en el panorama internacional. La fira tindrà lloc en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona i es podran trobar una gran varietat de productes per a la construcció.

 

El saló ha evolucionat i ha adquirit un nou posicionament a nivell de continguts com de formes sent la seva estructura de la següent manera:

 

  • Market plau: inclou la celebració de fòrums nacionals i internacionals
  • Innovació: amb àrees d'innovació, disseny i passarel·la
  • Re-Build: dedicat a la maquinària de manteniment, la construcció sostenible, etc.

Aquesta és llavors una cita important per als apassionats del sector que busquen innovar i conèixer les últimes tendències

 

Arquitectures negres. Rubén Panete



Rubén Panete, fotògraf gallec, exposa a la ciutat una selecció de les seves millors fotografies preses durant el seu recorregut pels països de l'est d'Europa. El fotògraf aconsegueix que els edificis fotografiats, poc atractius a primera vista, es converteixin en peces escultòriques. Les seves obres transmeten una estranya serenitat i fins i tot transformen l'anodí en “monumental”. Una exposició digna de visitar per a tots aquells amants de la fotografia i l'arquitectura.

L'exposició es podrà visitar de forma gratuïta de dilluns a divendres en horari de 10:00h - 14:00h i 17:00h - 20:00 a la Sala Polivalent Gas Natural Fenosa fins al 10 de març de 2017.


Barcelona recull així una àmplia oferta d'activitats en les quals poder submergir-se i assaborir cada detall que ofereix l'arquitectura. Per tant, aquestes tres opcions que proposem anteriorment no són més que una pinzellada de tot el que es pot trobar a la ciutat.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.