Endreça casa teva de forma efectiva, i sense excuses!

2020-03-29

Més enllà de les qüestions estétiques, mantenir la casa neta i endreçada influeix directament en el nostre benestar físic i emocional i, a més, determina l'ànim amb el qual afrontarem el nostre dia a dia. Està demostrat que ordenar la nostra llar, pot ser el primer pas que ens motivi a posar ordre en altres àrees de la nostra vida que ens ajudaran a ser una mica més feliços.

El més difícil sempre és donar el primer pas i saber per on hem de començar perquè el nostre objectiu es converteixi en realitat i no caigui en el sac de la procrastinació. En aquesta línia trobem molts autors que en els últims anys ens han mostrat, a través dels seus llibres i ensenyaments, diversos mètodes efectius d'ordenació, tots orientats a oferir les claus i els trucs que ens faran la labor més suportable. Et deixem amb dos dels mètodes més populars perquè triïs el més adequat per a tu, ja no hi ha excuses!

Apartamento NN Vía Augusta

 

Mètode KonMarie, de Marie Kondo

La guru japonesa Marie Kondo, consultora d'organització i autora del best seller La màgia de l'ordre, va presentar en 2015 un sistema d'ordenació que va posar sobre la taula la importància de mantenir organitzades les nostres cases i les nostres vides. El mètode KonMarie se sustenta en 4 idees a través de les que podrem articular el nostre pla per a organitzar-nos:

Rebutja el que no utilitzis. El primer pas abans d'ordenar serà desfer-nos del que no usem o ja no vulguem. Per a facilitar la labor es recomana distribuir els objectes en 3 munts: un amb aquelles coses que desitgem conservar, un altre amb les quals ja no desitgem mantenir i un tercer amb el que necessita una reparació o arranjament. Els objectes que ens facin dubtar, podem ficar-los en una caixa, tancar-la i anotar en ella la data. Si passat un any no l'hem obert significarà que no els necessitem, així que podem rebutjar-los o regalar-los directament. Hem de tenir present que per a no haver de desfer-nos de les coses, el millor és no acumular-les.

Estructura l'ordre per categories. És preferible no ordenar per estades sinó per categories o grups d'objectes, així tindrem una visió molt més global i exacta del que tenim i ens resultarà més fàcil decidir què volem conservar i que no. Recorda: un lloc per a cada cosa i una cosa per a cada lloc.

Primer el més senzill. Així evitarem abandonar a la primera oportunitat. Es pot començar a ordenar la roba, després els llibres, papers, parament, etc. I deixar per al final les fotos i els records, que solen ser els objectes dels quals més costa desprendre's. Per a facilitar la localització dels objectes una vegada els tinguem ordenats, el mètode KonMarie recomana disposar d'espais de magatzematge amb compartiments que permetin mantenir tots els elements organitzats sense que es barregin entre si.

Fes-ho tot d'una. És la millor manera d'obtenir resultats immediats i mantenir la motivació. Es tracta de fer una primera intervenció, el més extensa i àmplia possible, i posteriorment tractar de mantenir l'ordre de manera diària. Consell: incorporar en el nostre dia a dia la següent regla “per cada cosa nova que vulguis ficar a casa, hauran de sortir primer una o dues”.

Apartamento Vía Augusta

Mètode Flylady de Marla Cilley

Marla Cilley, també coneguda com la “nova Marie Kondo”, és una organitzadora professional nord-americana creadora del Mètode Flylady d'ordenació. Per a Marla, l'objectiu principal és aconseguir reduir al màxim el temps que dediquem a les tasques de la llar. El seu mètode sosté que no hem de destinar un únic dia a la neteja, sinó incorporar rutines concretes diàries que posin el focus en espais molt concrets. Les claus del seu sistema també són 4:

Teoria dels 15 minuts al dia: Podríem dir que aquesta és precisament l'essència de tot el mètode: dedicar únicament un quart d'hora cada dia a organitzar i ordenar una única habitació. Per a això el secret és està a definir tasques precises per a cada espai i, per descomptat, dur-les a terme. Consell: utilitzar un cronòmetre per a limitar el temps ens ajudarà a ser més eficients.

Dividir les rutines: Per a convertir aquestes tasques en hàbits l'organització serà la clau de l'èxit. La proposta és crear rutines repartides en matí, tarda i nit, adaptant aquest mètode a les nostres pròpies necessitats.

La importància de l'aigüera: L'aigüera és una de les peces clau de la cuina quant a ordre es refereix. Si la trobem neta, buida i seca ens incitarà a tenir més coses organitzades.

Les sabates: La creadora del mètode recomana que, res més aixecar-nos, ens vestim i calcem, a poder ser amb sabates amb cordons. El motiu és clar: una vegada vestits completament ens sentirem més preparats i disposats per a començar a fer les tasques. Ah! I no valen les sabatilles.

Com veuràs, es tracta de dos mètodes que comparteixen un objectiu comú: fer de la nostra llar un lloc més agradable a través de l'ordre i l'organització. Quan comencem?

Apartamento NN Vía Augusta

I si estàs buscant inspiració per a crear la teva llar visita els nostres pisos de mostra a la web. Trobaràs varietat de pisos d'obra nova, tant de compra com de lloguer. La teva nova casa t'està esperant!

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.