1900

Salvador Andreu i Grau sol·licita permís a l’ajuntament per construir una caseta a la cantonada de l’actual passeig de Sant Gervasi i de l’avinguda del Tibidabo. L’arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana presenta els plànols de l’edifici com a edifici d’habitatges.

1906

L’arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana projecta l’Hotel de la Rotonda, però no serà fins uns anys més tard que no es començarà a construir.

1918

Salvador Andreu i Grau sol·licita un nou permís per construir un edifici de dues plantes a la cantonada del passeig de Sant Gervasi i del carrer de Lleó XIII. L’arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia presenta els plànols. L’edifici serà l’Hotel Metropolitan.

1922

Salvador Andreu i Grau sol·licita permís per instal·lar un electromotor a l’Hotel Metropolitan, de la seva propietat, i situat a l’avinguda del Tibidabo, número 2.

1951

Pedro Botella, en representació de la propietat, demana una reforma interior de l’edifici, que serà feta per l’interiorista Jordi Galí, i diverses ampliacions de l’edifici, l’arquitecte de les quals serà en Josep M. Sagnier i Vidal.

1970

A finals dels anys seixanta l’hotel entra en decadència i es converteix en la clínica Rabassa.

1975

Els propietaris demanen l’enderroc de La Rotonda per així construir en el solar de manera que els fos més rendible.

1976

Declaren l’edifici Monument Historicoartístic amb caràcter local a la ciutat de Barcelona. 

1980

En els anys 80 es convertirà en una clínica de malalts terminals.

1999

Compra l’edifici el Grup Núñez i Navarro i hi inicia un projecte de rehabilitació.

2016

Finalitzen les obres de rehabilitació i acondicionament de La Rotonda com a edifici d'oficines i locals