Anselmo Méndez: “El sector del fitness està en procés de maduració i lentament s'anirà concentrat en pocs operadors, com ha ocorregut en banca”

2017-06-22

Duet Fit La Rotonda tindrà una sala a 40ºC per realitzar activitats com a ioga, pilates o core

 

D'icona modernista a hub tecnològic i esportiu. Després de la rehabilitació de l'edifici La Rotonda, la popular torre Andreu es va adaptar com a espai d'oficines oferint a les empreses del segle XXI un edifici emblemàtic i completament condicionat a les seves necessitats tecnològiques. Instal·lacions que han seduït a gegants com Accenture, Nike, i el Grup Duet, que ultima ja els preparatius del Duet Fit La Rotonda, gimnàs que se situarà en la cantonada de passeig de Sant Gervasi amb el carrer Lleó XIII.

A la seva pàgina web ja es promociona l'alta online pel Duet Fit de la Rotonda. Què els va portar a triar aquest singular edifici?

Es van donar diversos factors. La zona de la Rotonda és ideal pel tipus de públic que resideix, és un nínxol de mercat per a un model com el nostre i la ubicació és extraordinària. A més el fet de ser un local de Núñez i Navarro ens facilitava molt les coses en tots els aspectes.



És el tercer local de Núñez i Navarro que condicionen com gym després del Duet Universitat i el Duet Sagrada Família. Una qüestió de confiança?

Sí, per això, és el tercer ja. La professionalitat i el fàcil tracte per negociar que hem tingut amb ells han estat extraordinaris a tot moment. Els seus locals destaquen pel seu bon manteniment i conservació, i a més, solen ser bones ubicacions en carrers principals.



Com es converteix un espai d'oficines en un gym?

El principal treball és identificar què espais, àrees i sales del gym (fitness, activitats, cycling, vestuaris etc.) són les òptimes per a cada activitat i servei. Per exemple, l'existència de llum natural és bàsica per a aquelles zones on es realitzaran activitats de llarga durada com el cardio, les activitats dirigides o el pes lliure. Per contra, els vestuaris poden situar-se en una zona interior amb poca llum natural. També és important gestionar correctament les columnes i les possibles barreres arquitectòniques que tingui el local ja que un gimnàs requereix d'espais diàfans i de zones de circulació buidades.

 

 

Alguna promoció de llançament per als seguidors de Núñez i Navarro?

Sí, estem preparant una acció a les xarxes socials conjunta amb Núñez i Navarro. Hi haurà un concurs en el qual els seguidors podran guanyar diversos mesos gratis en Duet Fit La Rotonda.



Dels seus renders s'intueix que es podrà veure l'activitat del gym des de l'exterior. Sol ser ben acceptat pels socis?

No és un tema que ens causi problemes. Al final, els clients també valoren disposar de llum natural i àmplies vistes a l'exterior. També és cert que determinat tipus de classes o activitats requereixen major privadesa, aspecte que també cuidem a l'interior del centre.



Quin valor creu que pot aportar un gym com Duet Fit a aquest barri?

En Duet Fit tractem d'aportar activitat física de forma divertida. Creiem que sentir-se bé i saludable no només passa per estar ben físicament, sinó també mentalment. I quin millor manera que fent exercici! Al final es tracta de donar-li al client el que necessita. Hi ha gent que ve a desconnectar, a divertir-se, hi ha qui simplement vol estar en forma o sentir-se ben amb si mateix.

Per tant, estarem dinamitzant el barri ja que no només vindran a entrenar persones que viuen al barri, sinó que també tindrem usuaris que treballen al barri, que acompanya als nens a un col·legi proper, que vénen a comprar o que estudien a prop.

 

“Encara que hem tingut dificultats com la qual va suposar l'augment de l'IVA fa pocs anys, el sector fitness a Espanya segueix sent molt atractiu”

 

A quin públic específic es dirigeixen amb l'obertura del centre de la Rotonda? O és una oferta adaptada als diferents públics?

A tot tipus de públic perquè avui dia que l'activitat física no té edat. De tota manera, adaptem la nostra oferta al que l'estudi de mercat previ ens va desvetllar. Els clients potencials del barri volen varietat d'activitats, diferents formes d'entrenar i llibertat horària sense limitacions. I a més els atreu la possibilitat de disposar d'una petita zona en la qual descansar o fins i tot preparar una mica de menjar al migdia. No oblidem que en aquesta zona hi ha moltes oficines, consultoris etc. Estem convençuts que Duet Fit La Rotonda serà una opció ideal per a Sant Gervasi.



Quines activitats i serveis trobaran els socis del Duet La Rotonda?

Els usuaris de Duet Fit La Rotonda disposaran d'una sala de fitness on poder entrenar cardio amb cintes, el·líptiques, màquines de rem…etc., una gran varietat de màquines de tonificación, una àmplia zona de pes lliure i una zona d'entrenament funcional i metabòlic. A més tindran activitats x-Press (curtes de 15 o 20 min. i intenses), més de 150 activitats dirigides a la setmana de tot tipus, amb Zumba, Bodi Pump, Bodi Combat, Step, ioga, pilates etc. i per descomptat, una sala de indoor cycling que funcionarà tot el dia, entre classes impartides per monitors i classes virtuals.

I alguna cosa molt especial. Duet Fit La Rotonda disposarà d'una Sala de 40ºC en la qual s'impartirem activitats com a ioga, pilates, i core entre unes altres. L'avantatge de realitzar aquestes activitats en sala de 40º és que gràcies a la seva temperatura elevada, afavorim l'elongació dels músculs i oferint la possibilitat de fer exercicis més eficaços.

Com tots els Duet Fit, La Rotonda també oferirà vestuaris totalment equipats amb dutxes i taquilles, així com un “lunch club” amb zona wi-fi i un petit office, on els socis podran descansar, treballar o, de manera molt pràctica, preparar el seu menjar i reposar forces després de l'activitat física.

I moltes coses més: club de running, de triatló, activitats Outdoor, entrenadors personals etc. En definitiva, creiem que és una oferta molt completa i atractiva.

 

“El low-cost o low-price té molt recorregut en el nostre sector”

 

Un dels seus valors afegits és sens dubte el preu. Suposo que l'hi hauran preguntat altres vegades, però com es fa sostenible si tenim en compte el preu mitjà de la majoria de gimnasos sense servei premium ni similar?

Amb diversos aspectes. D'una banda, hem dotat als centres d'una tecnologia que ens permet fer-los més eficients i autònoms. També hem configurat un servei “sense afegits” que li permet al client tenir una alta percepció de la qualitat-preu. I també aprofitem constantment sinergies de grup entre Duet Sports i Duet Fit que ens permetin aportar valor als nostres clients, millorant cada dia el nostre producte i diferenciant-ho.



Fa un parell d'anys, en un congrés sobre fitness es va afirmar que el futur dels gyms estava en el low cost o els serveis Premium. Què opina d'aquesta afirmació?

Dependrà de l'evolució que tingui el sector fitness en general. El nostre sector està en procés de maduració i tinc la sensació de que lentament s'anirà concentrat en pocs operadors, com ha ocorregut en altres sectors molt més grans i madurs com la banca o la distribució, per exemple. Si és així, imagino que deurem ser capaços d'oferir diferents models de club a diferents tipus de públic, adaptant-nos a les seves necessitats i capacitats adquisitives. A més el baix cost o baix preu, haurà d'incorporar solucions funcionals, personalitzades i fins i tot d'acord amb els valors de l'actual societat.

De tota manera, en diversos formats, el low-cost o low-price (com vulguem cridar-li) creiem que té molt recorregut en el nostre sector.



En 2016 el mercat del fitness va generar 2.400 milions d'euros en ingressos a Espanya, país que compta amb cinc milions d'abonats. ¿A què es deu aquest boom i quin és el marge de creixement tenint en compte que Anglaterra o Alemanya dupliquen i gairebé tripliquen els nombres espanyols?

És el resultat d'un lent procés de conscienciació de la importància de realitzar activitat física ja no només d'una forma regular sinó amb l'assessorament de professionals. Encara que hem tingut dificultats com la qual va suposar l'augment de l'IVA en el sector fa pocs anys, el sector fitness a Espanya segueix sent molt atractiu.

Lent o no, la veritat és que el fenomen del fitness sembla lluny d'haver tocat sostre i bona mostra d'això és la propera obertura d'un altre Duet Fit en l'avinguda Roma, que brindarà als veïns de la Nova Esquerra de l’Eixample una nova oferta per mantenir-se en forma a un preu realment ajustat.

 

 

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.