Sonia Caballero: “La gran visibilitat que ens proporcionen empreses com Núñez i Navarro fa que els nous clients prenguin nota del seu bon saber fer”

2016-09-29

Un any més arriba a la nostra ciutat el Barcelona Meeting Point únic saló immobiliari professional i Internacional que se celebra en l'estat espanyol. Des de la seva primera edició, allà per 1997, Núñez i Navarro ha acudit fidelment al certamen referència del sector al nostre país. Aquest any no podia ser una excepció i els assistents a l'esdeveniment podran trobar el estand de Núñez i Navarro en el Palau 8 (estand B-231) del recinte firal de Montjuïc.


Entre tota l'oferta immobiliària de la companyia, els assistents a la fira podran contemplar la promoció residencial que Núñez i Navarro posseeix en Ca Gambús, a Sabadell. Una maqueta d'alta precisió donarà fins al mínim detall dels habitatges que es poden trobar en aquesta promoció. Els encarregats de miniaturitzar el projecte han estat Encaix. Per conèixer més detalls sobre l'interessant món de la maquetació hem xerrat amb Sonia Caballero, encarregada de supervisar la reproducció a escala de Ca Gambús.

Des de quan ve la seva relació amb el grup Núñez i Navarro?

La relació entre ENCAIX i Núñez i Navarro es va consolidar en 2015 amb la nostra col·laboració de cara al Barcelona Meeting Point.

Què suposa per a la seva empresa un aparador com el Barcelona Meeting Point?

Després de més de 20 anys d'experiència en el sector, el BMP suposa la trobada amb les signatures expositores més important en l'actualitat, així com un networking de qualitat amb professionals relacionats amb el sector immobiliari i el millor aparador per als nostres productes.

Li han sortit noves peticions o encàrrecs arran de les seves maquetes per a Núñez i Navarro?

La gran visibilitat que ens proporciona aquesta fira i a través d'empreses tan importants com Núñez i Navarro, fa que els nous clients es fixin en les promotores molt experimentades i prenguin nota del seu bon saber fer. Segur que molts dels nostres nous clients van prendre bona nota de qui els van fer les maquetes.

Què podrem veure aquest any en el estand de Núñez i Navarro en el Barcelona Meeting Point?

Entre altres promocions que actualment comercialitzen, podrem veure la nova maqueta de la Promoció Residencial de Ca Gambús a Sabadell. Es tracta d'una reproducció de generoses dimensions on podrem visionar un gran projecte que combina cases unifamiliars amb tres edificis de pisos.

 

 


Quant temps porta fer una maqueta d'una zona com a Ca Gambús?

El temps de producció és de dos mesos, explicant des del moment en què es dissenya la maqueta. L'objectiu final és que la maqueta acabi sent un element estratègic en el procés de venda ajudant a la presa de decisió de compra.

Quin seria el procés de creació i construcció de les seves obres?

El procés comença quan el client ens envia els plànols de planta, seccions i alçats corresponent al projecte en qüestió, així com infografies per veure els acabats del projecte i la imatge final que espera obtenir. D'aquesta manera unim els diferents elements visuals perquè tinguin una harmonia en el seu tractament comercial. Una vegada escalats els plànols, es realitza l'especejament més oportú per evitar juntes en façanes i construir els edificis amb summa fidelitat al projecte, i es tallen i graven les peces en el làser per a una vegada muntades se'ls dóna l'acabat adequat: obra vista, mono capa, etcètera. Paral·lelament es construeix la base en la qual se situarà la maqueta, plasmant la topografia a l'escala escollida. Tot seguit es realitza el muntatge dels edificis per comprovar que tot encaixa a la perfecció i passem al procés de pintura utilitzant tècniques específiques per donar-li l'acabat exacte que tindrà en la realitat. S'integren els elements del mobiliari i paisatgisme, així com els personatges més adequats al tipus de residència. D'aquesta manera, les nostres maquetes són reconegudes ràpidament perquè tenen VIDA, segons els professionals del sector, així com l'element que més acosta a la realitat al client i bàsic per a la decisió de compra.

 




És més fàcil maquetar un edifici del segle XXI o un de modernista?

Cada edifici té les seves particularitats, és veritat que un edifici modernista té uns trets específics que pot semblar més difícils de representar, però amb les diferents tècniques i tecnologies d'avui dia, es plasma amb el mateix realisme. Ens trobem, moltes vegades, amb edificis del segle XXI que són molt complicats, arquitectònicament parlant, encara que a simple vista semblin més senzills per les seves línies més rectes. Així que, cada edifici té la seva particularitat i per Encaix representa un repte que sempre aconseguim representar d'una manera única.

Quin ha estat el treball més complex que han hagut de realitzar?

El treball més complex per la tipologia de projecte va ser la realització d'un MIM (Maqueta Interactiva Multimèdia) de dues torres de Panamà. En aquesta maqueta dissenyem una eina de màrqueting únic en el sector unint tots els elements relacionats amb el projecte i incloent el Neuromarketing. Es van realitzar dues torres de 92 i 83 plantes amb tots els interiors i mobiliari, així com les zones comunes: pitch&put, spa, gym, etc.

En el MIM, que va ser presentat en el Barcelona Meeting Point del 2007, i que va ser la gran atracció del saló, l'usuari o possible client, navegava per una pantalla tàctil al costat de la maqueta on anava triant la tipologia d'habitatge que volia i paral·lelament s'encenien els habitatges de la maqueta que complien amb els requisits. D'aquesta manera podia comprovar les vistes que tindrien, la disposició de l'habitatge i tot allò quant volgués saber. Quan navegava per les zones comunes que s'anaven encenent en la maqueta, el monitor desprenia diferents aromes segons l'àrea seleccionada per poder traslladar a l'usuari a una realitat sensorial i experiència única.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.