Casa Lleó i Morera de Barcelona: una joia modernista oberta al públic

2015-10-20

La Casa Lleó i Morera (www.casalleomorera.com), excepcional joia modernista del centre de Barcelona, va obrir les portes al públic el passat gener de 2014, incorporant-se així a l’oferta cultural de Barcelona. La gran riquesa i varietat d’arts decoratives del seu interior, l’autoria per part de Lluís Domènech i Montaner, un enclavament privilegiat, i un format de visites guiades i en grups reduïts, han posicionat la Casa Lleó i Morera com un atractiu turístic, cultural i històric referent a la ciutat.

                                                                                                

La Casa Lleó i Morera és un excel·lent exponent del Modernisme. La façana de l’edifici és per si sola una obra mestra, tot i que és al seu interior on trobem un autèntic esclat artístic. Les diferents estàncies atresoren un dels conjunts artístics millors conservats i més complerts de la ciutat, amb vitralls, mosaics, ceràmica, escultura, marbre, fusta, esgrafiat… Més de 40 mestres i artesans de renom –com l’escultor Eusebi Arnau, els mosaïcistes Lluís Bru i Mario Maragliano; el decorador i ebenista Gaspar Homar, o el pintor i vidrier Antoni Rigalt-, varen contribuir amb les seves obres en dotar de gran riquesa la Casa, sota la direcció de Domènech i Montaner.

 

En format de ‘visites guiades’ o ‘visites express’, els recorreguts a la Casa són en grups reduïts i comentats per un guia. Aquestes visites es realitzen amb reserva prèvia, de dilluns a dissabte -també els diumenges a partir del 15 de març de 2015-, i en diferents idiomes: català, castellà i anglès i, sota demanda, també en altres idiomes. Les reserves es poden fer a través de www.casalleomorera.com o a la mateixa porteria de l’edifici.

Addicionalment, la Casa Lleó i Morera programa –paral·lelament a les visites diàries- activitats i visites especials dirigides a públics amb necessitats i interessos específics. En aquest sentit, cada dissabte al matí, a les 12h i només fins Setmana Santa, es realitza un taller infantil on els més petits es converteixen en artistes del modernisme; aprenent i divertint-se amb aquesta activitat educativa que es desenvolupa alhora que els adults realitzen el recorregut guiat.

 

Lluís Domènech i Montaner fou un dels protagonistes més importants del Modernisme. Entre altres obres seves, diverses d’elles reconegudes com a Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO, destaquen també el Palau de la Música Catalana, l’Hospital de Sant Pau, el Castell dels Tres Dracs i la Casa Fuster, situats també a Barcelona.

 

 

Al 2006, el Grup Núñez i Navarro adquirí la Casa Lleó i Morera i va iniciar el projecte de rehabilitació i recuperació arquitectònica, amb la voluntat de contribuir a preservar el patrimoni de Barcelona. En els més de 60 anys d’història, el Grup Núñez i Navarro sovint ha fet front a reptes importants per a rehabilitar edificis, recuperar parts catalogades i adequar les zones de nova construcció a l’estil original, com l’hotel H1898 i La Rotonda, entre d’altres.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.