Cinc cerveses locals i artesanes per assaborir a Barcelona

2018-07-26
Barcelona compta amb una gran tradició cervesera que es remunta al segle XIX i que ens ha deixat diversos locals en els quals assaborir una bona cervesa local i 100% artesana

Entre els múltiples encants i atractius amb els quals explica Barcelona està també la seva gran tradició cervesera, que es remunta al segle XIX amb noms ben coneguts que han arribat fins als nostres dies com Damm o la renascuda Moritz. Encara que són els més famosos, no són, ni moltíssim menys, els únics exemples. En l'actualitat s'expliquen per desenes els locals de la nostra ciutat que han seguit els passos de Felipe Costa, mestre cerveser que va obrir el primer establiment a Barcelona, allà per 1806, i que es dediquen a la producció de cervesa artesana. Repassem avui cinc dels millors amb els quals poder assaborir una cervesa artesana 100% Barcelona.

1. Garage Beer Co
Com tota gran iniciativa empresarial, la de GarageBeer també es va iniciar en un garatge quan dos amics i amants de la cervesa van tenir una idea humil, fabricar la seva pròpia cervesa artesana, que ha suposat un triomf empresarial digne de ser estudiat a les millors escoles de negocis. Estèticament ens trobem davant una fàbrica en la qual poder gaudir de cervesa artesana en un bar que es presenta com un garatge amb estètica vintage i elements industrials.

Cerveseria artesana garaje Beer Co


El primer pas del seu reeixit negoci va ser trobar un ampli local en el cor de l'Eixample, on a més de presentar-se com un espaiós bar, produeixen 4 tipus de cerveses pròpies: Garage IPA, Pale AleRiba, Zambo i Karma. A part dels seus 4 clàssics omnipresents, la carta de cerveses va canviant en funció del mes i de la creativitat del seu mestre cerveser. I gràcies al seu èxit comercial, la signatura explica ja amb un altre pub al barri de Sant Andreu, a més de vendre la seva pròpia cervesa per Internet.

2. BrewDog Bar BCN
Un clar exemple de la importància de Barcelona en el panorama cerveser artesanal és l'obertura a la ciutat d'una franquícia de BrewDog, prestigiosa cervesa artesana escocesa que, des de 2015, també se serveix al carrer Casanova, establiment que compta amb 20 tiradors, dels quals, aproximadament la meitat són cerveses convidades i l'altra meitat, cerveses BrewDog. Entre les fixes destaquem: Punk IPA, BrixtonPorter, 5AM, This is Lager i Dead Pony. Això sense explicar una carta d'ampolles que ronda les 40 referències i totes les novetats BrewDog en barril.

brewdog


3. Biercab
Un gastropub en el qual s'uneixen la gastronomia local i les cerveses de producció pròpia. El projecte va néixer de la passió dels seus emprenedors per la cervesa, que van somiar amb una cerveseria en la qual oferir gran varietat de cervesa artesana gràcies als seus 30 tiradors, entre d'altres la seva pròpia cervesa, la Naparbier i la distribuïdora de cervesa artesana Zombier. L'interiorisme del local és obra de Francisco Segarra que va fer un espectacular treball de disseny i el mobiliari d'estil vintage i en el qual realitzen infinitat d'esdeveniments cervesers, presentacions, met the brewer, taptake over de cerveceras il·lustres, etc.

Cerveseria artesana Biercab BCN

A més, en el local contigu trobem la BierCaBShoP, una tenda de cerveses amb més de 500 referències de cervesa artesana de pràcticament tots els estils: Índia Pale Ale, Stout, Lager, Belgues, Sour, Blat i una important col·lecció de cerveses lámbiques. Tot això combinat fa d'aquest lloc un autèntic parc d'atraccions pels més cervecers.


4. Barcelona Beer Company Taproom
En el 2012, tres emprenedors però sobretot, amants de la cervesa, de la bona cervesa s'embarquen en l'elaboració de la seva pròpia cervesa, en l'autèntica brewery artesanal de Barcelona. La cervesa artesana està elaborada segons el mètode tradicional, amb els millors ingredients i aigua del Parc Natural del Montseny.

Cerveseria artesana Barcelona Beer Company
 

Més tard, va venir el següent pas, obrir la seva pròpia taproom en el denominat recentment, "beerxample", la zona més cervesera de Barcelona. L'espai, de disseny minimalista ofereix 14 tiradors de cervesa, 10 amb elaboracions pròpies i 4 rotatius per cerveseres convidades locals, nacionals i internacionals. Entre les seves cerveses destaquem la Barcelona Beer (AmericanPale), la Cerdos Voladores (Indian Pale Ale), la Bella Lola (Mediterranean Blonde Ale) o la Piquenbauer(Ginger Wheat Beer), entre d’altres.


5. Naparbier BCN
Un must per a tots els amants de la cervesa autèntica. D'origen navarrès, el Naparbier BCN ha aconseguit certa notorietat en molt poc espai de temps, en un enclavament tan saturat d'oferta gastronòmica i cervesera com és l'Eixample. En ell, la cervesa homemade marida a la perfecció amb la carta d'aquest bar-restaurant. “Si anem a fer el nostre propi menjar… Per què no fer la nostra pròpia cervesa?”, es van preguntar al seu moment. El resultat, una gastronomia de mercat transformada en originals plats pensats com a acompanyament de les seves elaboracions cerveseres. I perquè el client pugui comprovar que no hi ha gat amagat, la zona de fabricació queda exposada a la vista dels comensals. 7 tancs de fermentació amb 10.000 litres connectats a sis tancs de servit situats en la barra. El somni de qualsevol fraternitat universitària nord-americana.

Cerveseria artesana Naparbier BCN

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.