David Montedeoca: “Tenim clients que han celebrat tot en La Rotonda: el seu bateig, la seva comunió i les seves noces”

2018-06-29
Menjar en La Rotonda torna a ser possible. Dècades després d'haver acollit a la flor i nata de l'alta societat barcelonina en el sumptuós Hotel Metropolitan, l'emblemàtica torre Andreu torna a ser lloc de reunió per a veïns de Sant Gervasi, treballadors de la zona i turistes que passen cap al Tibidabo. Tots ells gaudeixen ja de la gran dinamització que la rehabilitació de l'edifici modernista ha suposat per al barri. I és que a més de la ja coneguda presència d'Accenture, Nike i Duet Fit, La Rotonda compta amb una variada i complementària oferta gastronòmica de la mà de Gougrouz SL, que ha llogat els locals comercials en els quals ha instal·lat un restaurant La Tagliatella, i el nou concepte Lux&Burg. 

Amb aquesta entrevista, el Director de la Tagliatella-Tibidabo, David Montedeoca, ens explicarà com estan sent els seus primers mesos regentant un restaurant amb una identitat tan marcada com és La Tagliatella, amb més de dues dècades d'especialització en la cuina tradicional de les regions del Piemont, Ligúria i Emilia Romagna i amb uns pilars tan recognoscibles com són la seva autenticitat, a través d'ingredients portats directament des d'Itàlia; la seva generositat, a través de la qualitat i la quantitat dels seus plats; i la seva hospitalitat, atenent cada client com si fos un convidat, cuidant cada detall perquè se senti còmode.

Interior Restaurant La Tagliatella en edifici La Rotonda


Com va ser instal·lar-se en una ubicació amb tanta història?
Va ser una trobada de sentiments. Molts nervis i també moltes ganes, perquè estem en un edifici històric, molt significatiu per al barri, perquè això era el seu centre neuràlgic. Tot això ho hem anat aprenent a mesura que rebíem clients i ens explicaven la seva història. Tenim clients que han celebrat tot aquí: el seu bateig, la seva comunió i les seves noces. Tenen una vivència molt personal amb aquest edifici i quan arriben aquí, t'expliquen que quan estaven al lluny i veien la cúpula de la Rotonda pensaven “ja estem a casa”. 

Llavors diguem que la gent recorda aquest edifici sempre de manera positiva…
No sempre. En haver estat també un hospital psiquiàtric i després un hospital de malalts terminals, ens estem trobant els dos vessants. D'una banda, els que han gaudit molt aquí i tenen molt bons records. D'altra banda, hi ha gent que no té tan bon record del lloc, encara que no deixa de ser un lloc important en la seva vida. 

Per què van triar aquesta localització?
Els propietaris són veïns del barri i quan anaven per la zona a sopar amb els nens s'adonaven que no hi havia molta oferta per a famílies. Per això, quan van veure el local en obres a punt d'acabar, es van posar en contacte amb Núñez i Navarro i es van decidir.

Com és tenir un restaurant italià a Barcelona?
És un tipus de menjar que agrada a tothom. Tenim molt bon producte i amb moltes opcions diferents, de manera que podem atreure a públics molt diferents. Ens arriben els avis amb els fills i els néts i tots troben alguna cosa que els agrada.
 

Interior Restaurant La Tagliatella en edifici La Rotonda


I com fan per competir amb tanta oferta que hi ha respecte al tipus de cuina?
És fonamental la qualitat del producte. El fer sempre les coses de la mateixa manera. Tant si ve avui, la setmana que ve o vingui quan vingui, el client sap el que rebrà. Un preu ajustat a la qualitat de producte que oferim i també intentant donar el millor servei possible. Al final, l'única cosa que et pot diferenciar amb tanta oferta és això. 

Quin tipus de públic sol venir a la Tagliatella de la Rotonda?
Una miqueta de tot. El cap de setmana potser trobes més famílies i entre setmana una mica de tot, destacant gent d'oficina que vol menjar en 45-50 minuts. Aquí és un servei molt ràpid, i en tenir oficines a dalt és un públic recurrent. També ens ve gent del barri i turistes. Més dels quals pensàvem. En tenir el Tibidabo tan a prop, arriben moltes persones. De fet ens pregunten tots que autobús han d'agafar per pujar fins allí.

Sabem que es tracta d'una franquícia, però igualment quin valor aporta aquest Tagliatella en particular a diferència d'uns altres a la ciutat?
Abans de res, el local on estem situats ens dóna un avantatge competitiu amb els altres establiments. La llum natural, decoració cuidada i la part moderna li donen un toc especial que ens diferencia dels altres. L'edifici és preciós i ha estat tan ben renovat que atreu clients amb ganes de gaudir de la gastronomia típica italiana.

Per a nosaltres, els nostres clients són el primer i per això centrem els nostres esforços a cuidar tots i cadascun dels detalls que fan que la seva experiència en els nostres restaurants sigui realment única. Intentem formar i motivar al nostre personal perquè atenguin als nostres clients de la manera més eficient i acurada. Creiem que aquesta és també una altra clau de l'èxit del nostre local.



De totes les fotografies que decoren el local quin és la vostra favorita?
La del gondoler de la Rotonda, perquè és senzilla, familiar i inconfusible. Saps que és Venècia sens dubte.

Quina seria l'especialitat d'aquest Tagliatella?
Funcionen molt bé els productes amb tòfona, i les pizzes que són fetes totes a mà, de manera artesanal i cuinades en el nostre tradicional forn italià de pedra. Però no voldria destacar solament això. També tenen molta demanda els carpaccios amb mozzarella di bufala, les amanides amb forma de torre de Pisa o els risottos.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.