Gran Via, la interminable espina dorsal de Barcelona

2016-08-25

Barcelona és una ciutat que es mou, que respira. Viva. Un mesclum de cultures en la qual el visitant viu una experiència que podem titllar d'única i sorprenent. La Dreta de l’Eixample, comunament cridada el “Quadrat d'Or” per reunir les joies de l'arquitectura modernista, s'alça com el districte amb més presència de art nouveau per metre quadrat. És més que habitual creuar-se amb caminants que solament miren cap amunt. El passejant està gairebé obligat a mantenir la mirada alçada a causa de les meravelles que la ciutat li presenta.

 



De lletra N a Cosí de Rivera

Encara que lluny dels 56 km de longitud de Yonge Street en Ontario, Canadà, que alberga el Record Guiness com el carrer més llarg del món, la Gran Via de les Corts Catalanes pot presumir de ser la més llarga d'Espanya. Té ni més ni menys que 13 km. Va ser originalment batejada per Ildefons Cerdà com a lletra N i número 11, per transformar-se, després de la guerra civil, en l'avinguda de José Antonio Primer de Rivera.

Per als amants de les xifres i les dades curioses, no està de més saber que, si realitzessis el trajecte corrent, trigaries aproximadament una hora i mitja a finalitzar-ho i, al seu torn, passaries per davant de 689 portals.

 



Barcelona Algunes parades obligades

Us recomanem detenir-vos en Gran Via 649, un edifici rehabilitat per Núñez i Navarro l'any 2000, i que actualment està ocupat per habitatges de particulars, oficines i locals comercials. Seguint la nostra ruta cap al centre, trobem la Casa Planàs, un altre espai destacable, en l'encreuament entre Gran Via i Roger de Llúria, parada obligada per als amants de l'arquitectura que busquen l'essència de Barcelona, lluny dels clàssics més populars.

Davant tan llarg recorregut per la ciutat, mai està de més detenir-se i gaudir del clàssic vermut estiuenc. Situat entre Passeig de Gràcia i Pau Claris, l'Hotel Granvia és l'enclavament ideal per delectar-se amb aquesta tradició gastronòmica en un palauet construït en 1870 pel mestre d'obres Jeroni Granell, gràcies a la iniciativa del banquer Josep Maria Serra i de la filantropa Dorotea de Chopitea, que ho van habitar. De dijous a diumenge, fins a finals de setembre, el Granvia proposa un vermut amb tot inclòs per sol cinc euros.

Aquest edifici renovat en 2013 promet fer les delícies dels seus aventurats visitants en la seva espectacular terrassa de 500 metres quadrats. El sol i una agradable companyia posen la guinda final a una ruta per la via més llarga de la ciutat.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.