Ja és festa a Sant Gervasi, el barri dels bessons màrtirs

2016-06-16

Sant Gervasi és avui una peça més del trencaclosques barceloní. Es tracta, oficialment, de Sant Gervasi – la Bonanova, un dels 73 barris en els quals es divideix, sobre el paper, la capital catalana, i un dels sis que l'administració municipal agrupa dins del districte de Sarrià – Sant Gervasi, en el seu extrem oest. I és —segueix sent—el poble de Sant Gervasi de Cassoles, municipi independent de la parròquia de Sarrià des de 1714 i, com és ben sabut, agregat per reial decret a la ciutat comtal en 1897 juntament amb altres cinc.

 




Comissió de Festes Sant Gervasi, 1947 (foto de Emili Godes) 

Encara avui, malgrat tot, Sant Gervasi és aquell poble i l'àrea d'estiueig burgès desenvolupada al llarg del segle XIX. I la seva festa major constitueix, per descomptat , una de les mostres fefaents de la seva identitat pròpia. Se celebra cada segona quinzena de juny, al voltant del dia 19, festivitat de Sant Gervasi i Sant Pròtasi, els bessons màrtirs als quals estava dedicada la capella o església que va donar nom al lloc, ja documentada al segle X. La comissió de festes prepara un programa replet d'activitats per a tots els gustos; aquest any, entre els dies 10 i 19.

 

 



Avui dimecres, la festa major de Sant Gervasi reprèn l'activitat interrompuda diumenge passat i proposa el ball per a la gent gran (17.30 h), jocs i contes pels més petits (17.30 h), un espectacle de màgia interactiva (18 h) i la Festa de la Botifarra – Jazz (a partir de les 20.30 h). Fins al diumenge, el programa ofereix, cada dia, propostes per a tots els gustos i edats. Una xocolatada (10.30 h), un taller de circ (d'11 a 14 h) i un torneig de bàsquet i ping-pong (11 h) acomiadaran la trobada fins a l'any que ve.

En Núñez i Navarro disposem d'una àmplia oferta en Sarrià – Sant Gervasi, amb habitatges tant de lloguer com de compra. Coneixeu el que us oferim en el districte? A què espereu?

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.