7 façanes emblemàtiques que (re)descobrir a Barcelona

2018-04-05

Hi ha vegades que la proximitat d'un landscape ens fa desvirtuar la seva importància o la seva representativitat si estem acostumats a veure'ls en el dia a dia. Així, trobaríem milers de casos de barcelonins que no han tornat a trepitjar llocs com la Sagrada Família o el Park Güell des que ho van fer amb el col·legi en la seva infantesa o, fins i tot, algun cas més extrem en el qual ni tan sols hagin visitat el lloc. 

Per això, sabedors de l'enorme valor de la marca Barcelona, i dels molts racons encantadors que atresora la nostra ciutat, decidim compartir el nostre amor per la seva arquitectura i el nostre know-how sobre la mateixa amb un grup d’ instagramers. La proposta va ser molt clara: redescobrir la ciutat a través d'algunes de les seves façanes més emblemàtiques.

Perspectiva de La Pedrera. © oscar_bcn

 

A la convocatòria van acudir una quinzena d’ instagramers dedicats al sector arquitectònic, al gastronòmic així com altres influencers del sector lifestyle. Entre ells, destaca la presència d'@martanorgaard, @victor_*arriazu, @roser_n, @fecstime, @oscar_*bcn i la guanyadora del nostre concurs #lovebarcelona, @elenasarinena. El punt de trobada va ser la confluència del carrer Còrsega amb Passeig de Gracia, davant La Casa Milà, coneguda popularment com «La Pedrera», un edifici singular, construït entre 1906 i 1912 per Antoni Gaudí (1852-1926) i declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO l'any 1984. Probablement es tracta d'un dels edificis de l'època modernista més coneguts a tot el món i una de les obres de major importància de Gaudí. 

Des d'allí va començar llavors un apassionant tour en el qual vam poder recórrer en un mini bus descapotable, cedit per We Barcelona, algunes de les zones més boniques de Barcelona. Vam poder descobrir la Casa Vicens, l'última joia modernista recuperada per a la ciutat, també dissenyada per Gaudí, i el que seria un dels primers encàrrecs del geni modernista. Ja a la plaça Kennedy, la majestuositat de la torre Andreu, La Rotonda, ens va rebre il·luminant la seva façana a boca de nit. Després d'un llarg procés de recuperació i de rehabilitació, l'emblemàtic edifici modernista torna a formar part de la memòria col·lectiva del barri de Sant Gervasi i de Barcelona com a llegat arquitectònic i històric de la Barcelona esplendorosa del segle XIX. La seva nova imatge, amb la recuperació de bona part de les façanes i del templet originals, s'ha convertit novament en una icona del barri i un atractiu turístic per als visitants.

I després de contemplar la bellesa d'algunes cases residencials de la part alta, vam tornar cap al Passeig de Gracia. Allí els flaixos de les càmeres i telèfons mòbils dels instagramers il·luminaven sense parar la coneguda “mançana de la discòrdia”. Difícilment es pugui trobar una major concentració de bellesa arquitectònica com la que atresoren, en conjunt i de forma individual, la Casa Lleó i Morera, la Casa Amatller i la Casa Batlló. Modernisme en estat pur. Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch braç a braç. O millor dit, maó amb maó, ja que els tres màxims exponents del Modernisme van coincidir en temps i espai amb tres de les seves principals creacions.

Casa Batlló ©roser_n

 

Seguim el recorregut, passant al costat de l'Hotel Granvia, un palauet del segle XIX situat al costat del Passeig de Gràcia, i reconvertit a hotel en 1935, que va anar durant dècades, un dels focus culturals i socials de Barcelona, acollint en els seus salons reunions, gal·les i balls del Real Cercle Artístic de Barcelona i del Teatre del Liceu a la fi del s. XIX i principis del s. XX.

Hotel Granvia ©martanorgaard

 

Del passat més glamurós de Barcelona, al present i el futur de la nostra ciutat, arribem a l'Hotel REC Barcelona, un establiment de tres estels pensat per a un públic adult i urbanita que gaudeix descobrint els racons més autèntics de la ciutat, com l'és sens dubte el barri del Born. L'Hotel REC se situa damunt de l'antic traçat del REC Comtal, la gran obra d'enginyeria civil que van construir els romans i que va perdurar durant segles. 

En els baixos de l'hotel es troba Fismuler, una gran casa de menjars que acaba d'aterrar a Barcelona després de dos anys de rotund èxit a Madrid. Allí celebrem un gran tancament de tour, gaudint un ric menjar, senzilla, amb productes frescos de petits proveïdors locals de qualitat, amb elaboracions d'alta cuina que milloren receptes tradicionals o simples creacions dignes de la nouvelle cuisine. Steak tartar amb espècies cajún, truita d’ortiguilles, cigrons saltejats amb vedella i calamarsets o el seu increïble pastís de 3 formatges són alguns dels plats més cotitzats del moment. Receptes ideals per acabar una jornada especial amb un bon sabor de boca. 

Encara que nosaltres vam fer el tour en minibús, l'excel·lent xarxa de transport públic amb la qual explica Barcelona fan d'ell una gran experiència amb la qual poder gaudir qualsevol cap de setmana de primavera del millor de la nostra ciutat. Mai una T-10 va donar per a tant!

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.