Treballar en un edifici històric de la ciutat

2017-11-16
Nuñez i Navarro ha recuperat com a oficines diversos edificis històrics de Barcelona que compleixen amb tots els requisits per acollir a una empresa

Els espais de treball a Barcelona han experimentat una constant transformació en els últims 30 anys. I és que al cap i a la fi, tot evoluciona: els telèfons, els cotxes, les televisions…També les oficines, que han passat de tenir sales repletes de panells de separació entre taula i taula a espais diàfans i plens de llum, afavorint una distribució més transversal dins de la pròpia empresa, així com el flux d'informació entre departaments.



Aquesta evolució s'ha viscut també en l'exterior de les oficines, és a dir, als edificis. Així, de reaprofitar pisos buits en blocs de cases particulars en els anys 80 i 90 es va passar amb l'inici del nou mil·lenni a les grans àrees de negocis, com el 22@ o la Plaça Europa, amb edificis impersonals en els quals poder llogar despatxos a mida, en funció de la dimensió de la companyia.

A mig camí entre un i un altre model, algunes multinacionals trien llogar edificis històrics i representatius de la ciutat. Els avantatges són molts: el prestigi i la visibilitat de vincular la seva signatura a un edifici amb història, i amb això a la ciutat, una ubicació cèntrica o ben comunicada o poder reunir en una mateixa seu a tota la plantilla, per citar alguns exemples. 

 

Fent honor al seu claim de mirar enrere per seguir endavant, el Grup Núñez i Navarro ha recuperat com a espais d'oficines alguns edificis històrics de la ciutat de Barcelona que, després de la seva rehabilitació, compleixen amb tots els requisits imprescindibles per albergar la seu d'una empresa del segle XXI: accessibilitat, sostenibilitat, connectivitat, eficiència energètica…són detalls tinguts en compte en tots i cadascun dels projectes del Grup.

 

Un clar exemple és la Casa Lleó i Morera, un recinte ideal per establir un centre de treball. Situat en el principal eix comercial de la ciutat, Passeig de Gràcia amb Consell de Cent, aquest edifici modernista rezuma art per tots costats. Obra de Lluís Doménech i Montaner, la Casa Lleó i Morera està considerada una de les millors obres modernistes per la intensa aportació artística dels millors artesans de l'època. La majestuositat de l'edifici s'aprecia ja des de l'exterior gràcies a la seva preciosa façana, repleta de relleus escultòrics, ceràmica i forjat.

Interior Casa Lleó i Morera

 

Després de la rehabilitació duta a terme pel Grup, l'edifici es troba plenament adaptat al seu ús com a oficines. Disposa de servei de consergeria en horari comercial i un ascensor amb accés a totes les plantes. També compta amb un local comercial, planta noble amb terrassa interior, tres plantes i àtic amb una impressionant terrassa amb templet i vistes al Passeig de Gràcia. Una ubicació immillorable que ho connecta amb la ciutat i que aportarà el prestigi, la visibilitat i la notorietat d'un edifici modernista a més d'una funcionalitat plenament adaptada al dia a dia d'una oficina.

Aquests mateixos valors són els que va trobar l'empresa tecnològica Accenture, quan a principis d'aquest any es va traslladar a la torre Andreu, La Rotonda, per fer d'aquest edifici singular la seva seu corporativa a Barcelona. Tal com vam poder descobrir en la jornada de portes obertes del mític edifici modernista, la multinacional fa realitat avui la tecnologia del matí. Ells van ser els primers, però no els únics a unir la seva història a la de l'emblemàtic edifici: Nike, el grup Gougrouz i Duet Fit completen la relació d'inquilins de la Rotonda. Anselmo Méndez, Director General del grup Duet no va dubtar a confiar en l'experiència de Núñez i Navarro a l'hora de triar la nova seu del Duet Fit: “La professionalitat i el fàcil tracte per negociar que hem tingut amb ells han estat extraordinaris a tot moment. Els seus locals destaquen pel seu bon manteniment i conservació, i a més, solen ser bones ubicacions en carrers principals”.

Interior torre Andreu, La Rotonda

 

Un altre edifici històric condicionat com a oficines és el de la Torre Enric Cera, palauet noucentista situat a escassos metres de la Via Augusta i que ha estat rehabilitat integralment mantenint el volum d'aquest espai únic protegit. Les seves sales diàfanes i terrasses van seduir al grup tèxtil italià Max Mara, que recentment ha abandonat les seves instal·lacions al Polígon Pedrosa per traslladar-se a aquest majestuós edifici amb vista al Tibidabo i la serra de Collserola. 

Entrada noble, Torre Enric Cera

 

La tasca de rehabilitació del Grup segueix, en projectes ja finalitzats com la masia Ca Trias de Bes o l'antiga Escola de Disseny Elisava, en el carrer Ample, amb els quals la companyia continua recuperant la memòria de la ciutat.

Edifici restaurat, Carrer Ample

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.