Casa Lleó i Morera de Barcelona: una joia modernista oberta al públic

2015-10-20

La Casa Lleó i Morera (www.casalleomorera.com), excepcional joia modernista del centre de Barcelona, va obrir les portes al públic el passat gener de 2014, incorporant-se així a l’oferta cultural de Barcelona. La gran riquesa i varietat d’arts decoratives del seu interior, l’autoria per part de Lluís Domènech i Montaner, un enclavament privilegiat, i un format de visites guiades i en grups reduïts, han posicionat la Casa Lleó i Morera com un atractiu turístic, cultural i històric referent a la ciutat.

                                                                                                

La Casa Lleó i Morera és un excel·lent exponent del Modernisme. La façana de l’edifici és per si sola una obra mestra, tot i que és al seu interior on trobem un autèntic esclat artístic. Les diferents estàncies atresoren un dels conjunts artístics millors conservats i més complerts de la ciutat, amb vitralls, mosaics, ceràmica, escultura, marbre, fusta, esgrafiat… Més de 40 mestres i artesans de renom –com l’escultor Eusebi Arnau, els mosaïcistes Lluís Bru i Mario Maragliano; el decorador i ebenista Gaspar Homar, o el pintor i vidrier Antoni Rigalt-, varen contribuir amb les seves obres en dotar de gran riquesa la Casa, sota la direcció de Domènech i Montaner.

 

En format de ‘visites guiades’ o ‘visites express’, els recorreguts a la Casa són en grups reduïts i comentats per un guia. Aquestes visites es realitzen amb reserva prèvia, de dilluns a dissabte -també els diumenges a partir del 15 de març de 2015-, i en diferents idiomes: català, castellà i anglès i, sota demanda, també en altres idiomes. Les reserves es poden fer a través de www.casalleomorera.com o a la mateixa porteria de l’edifici.

Addicionalment, la Casa Lleó i Morera programa –paral·lelament a les visites diàries- activitats i visites especials dirigides a públics amb necessitats i interessos específics. En aquest sentit, cada dissabte al matí, a les 12h i només fins Setmana Santa, es realitza un taller infantil on els més petits es converteixen en artistes del modernisme; aprenent i divertint-se amb aquesta activitat educativa que es desenvolupa alhora que els adults realitzen el recorregut guiat.

 

Lluís Domènech i Montaner fou un dels protagonistes més importants del Modernisme. Entre altres obres seves, diverses d’elles reconegudes com a Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO, destaquen també el Palau de la Música Catalana, l’Hospital de Sant Pau, el Castell dels Tres Dracs i la Casa Fuster, situats també a Barcelona.

 

 

Al 2006, el Grup Núñez i Navarro adquirí la Casa Lleó i Morera i va iniciar el projecte de rehabilitació i recuperació arquitectònica, amb la voluntat de contribuir a preservar el patrimoni de Barcelona. En els més de 60 anys d’història, el Grup Núñez i Navarro sovint ha fet front a reptes importants per a rehabilitar edificis, recuperar parts catalogades i adequar les zones de nova construcció a l’estil original, com l’hotel H1898 i La Rotonda, entre d’altres.

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.
This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.