ROSA ESTRELLA TASTY HOUSE TIBIDABO

2018-12-20
El somni americà made in Barcelona

Des de fa algunes setmanes els veïns del barri de Sant Gervasi poden gaudir d'una nova boutique gurmet situada en els baixos de l'emblemàtic edifici La Rotonda. Es tracta de Rosa Estrella Tibidabo, el projecte més ambiciós d'Edgar i Lucy, un matrimoni d'origen bolivià que del no-res ha creat el seu petit imperi en el món de l’alimentació.


"Vam triar aquest nom perquè així es diuen les nostres filles". Això és el primer que ens explica Edgar, propietari al costat de la seva esposa del negoci i d'altres establiments més, especialitzats en fruita i verdura, que s'estenen per tota la zona alta de Barcelona. I és que en Rosa Estrella tot té un marcat caràcter familiar, començant pels orígens del negoci i passant per la gestió de cadascun dels més de 25 comerços que posseeixen.


La història de Rosa Estrella parla de l'èxit d'una família aconseguit a base d'esforç i treball, molt de treball. Però també de coratge i sacrifici per aconseguir un somni. Una història que segur inspirarà a aquells que estiguin pensant a obrir un negoci.


L'any 2004 Lucy, llicenciada en infermeria al seu país natal, va decidir venir a Barcelona per a cursar un màster en infermeria quirúrgica a l'Hospital de Bellvitge: "En realitat vaig marxar de Bolívia sense el consentiment dels meus pares. Ells volien que treballés del que havia estudiat, però des de petita sempre he estat molt independent, m'agrada poder donar una mica més de mi en tot el que faig. Sentir-me entre el metge i l'auxiliar per a mi era molt limitant". De manera que va deixar el treball que havia aconseguit en una ONG alemanya després de llicenciar-se i, sense més, es va venir a Espanya. 

 

Establiment de Rosa Estrella tasty House a La Rotonda


Tot el temps que va durar el seu màster va estar servint en una casa per a poder mantenir-se, perquè trobar treball d'infermera a Barcelona era una tasca complicada a causa de les seves limitacions amb el català. Va ser en aquells dies que va decidir obrir el seu primer negoci amb una de les seves germanes: una petita botiga de fruita i verdura situada en el barri del Guinardó. Aquest seria el començament de la cadena de fruiteries Dylan que Lucy gestiona al costat de les seves germanes i que, actualment, suma 9 establiments. 


"La venda sempre se m'ha donat molt bé", explica Lucy. "Ja des de petita el meu pare, que és agricultor, em demanava que li vengués la collita quan arribava el cap de setmana amb el camió, perquè se'm donava molt bé. Crec que aquí va començar la meva passió per la fruita i la verdura, que és on em sento a gust, on gaudeixo. I quan un gaudeix intenta fer el millor que pot cada dia”. 


Però com en tota bona història, aquest relat també tanca una bonica història d'amor. I damunt amb final feliç. Edgar i Lucy van viure durant la seva joventut una relació que van mantenir en la distància quan ella va decidir traslladar-se a Espanya. En aquells dies Edgar estudiava la seva carrera d'administració i direcció d'empreses a Bolívia mentre lluitava per mantenir el seu festeig a flotació malgrat la llunyania. Dos anys més tard, la mateixa setmana en la qual va defensar la seva tesi, va fer les seves maletes i es va mudar a Espanya per a retrobar-se amb ella.


No obstant això, encara que la seva relació va anar prosperant, la parella sempre va tenir molt clar que preferia no barrejar negocis i amor, una premissa que mantenen ferma àdhuc avui dia, després de casar-se i formar una família. Així, mentre Lucy expandia el seu negoci, Edgar va crear KCH Fruit, una altra cadena de fruiteries que compta actualment amb 10 establiments, i amb la qual competeix directament amb la seva esposa. “Jo sempre he estat molt competitiu. De petit jugava molt bé a bàsquet, era molt bo en el billar... M'agrada ser el millor en tot el que faig, qualsevol cosa. Jo sempre dic ‘per a tot sóc bo’. M'agrada estudiar i aprendre allò al que em dedico per a tractar de fer-ho el millor que es pugui. I en els negocis el mateix”, explica Edgar.

 

 

Establiment de Rosa Estrella Tasty House a La Rotonda


Malgrat que cadascun gestiona les seves empreses, totes les decisions les prenen de forma conjunta en família, compartint opinió, coneixement i consell. Edgar aporta el seu esperit innovador, no l’ espanta afrontar nous reptes o invertir en les últimes novetats. Lucy, molt més intensa, imprimeix el seu caràcter detallista en tot el que fa. És més conservadora i li agrada afermar tot abans d'assumir un nou pas. De manera que entre els dos mantenen un equilibri gairebé perfecte. Junts avancen a pas ferm però constant, perquè des de la seva arribada a Espanya el matrimoni no ha deixat d'obrir negocis sota les marques DYLAN, KCH FRUIT, KUMATO, MÉS QUE CARN, REDLY FRUITS i ROSA ESTRELLA TASTYHOUSE. En total més de 25 establiments, tots relacionats amb el món de l'alimentació. 


Darrere de l'èxit d'aquesta família no s'amaga un estudiat pla de màrqueting ni una metòdica estratègia de vendes, simplement hi ha passió pel treball ben fet, amor per la seva professió i un indiscutible olfacte per als negocis. Si els preguntes quin ha estat la clau del seu èxit, tots dos el tenen molt clar: "Arribem aquí sense res, de manera que no tenim por a perdre-ho tot, perquè sabem viure sense res." Tal com ens explica Lucy: “El nostre objectiu sempre ha estat el mateix: vendre cada vegada més. I si al teu negoci li dediques temps, fas un bon treball i dónes el que has de donar, no té per què anar malament. Jo escolto molt el que em diu la gent, sempre em poso en el lloc del client i penso què m'agradaria trobar-me en entrar a una botiga. Sempre intento transmetre això als meus companys de treball: Tu compraries això? Si no ho compraries tu, no li ho posis a un altre”. 


I després de molts anys d'experiència i aprenentatge va arribar un punt en el qual el matrimoni es va sentir preparat per a fer un pas més: “Ens sentíem limitats, volíem superar-nos a nosaltres mateixos i del nostre desig de continuar avançant va néixer Rosa Estrella Tibidabo. L'edifici de la Rotonda era un enclavament perfecte per al nostre projecte, per la seva història, la seva estètica i situació estratègica. Sempre hem sabut que volíem créixer i continuar oferint un producte i un servei impecable i de major qualitat, i crec que aquesta és una gran oportunitat per a convertir-nos en un punt de referència en el món de l'alimentació”.


Qui visiti Rosa Estrella Tibidabo es trobarà un local gurmet d'estètica molt cuidada, una conjugació perfecta entre practicitat i disseny, amb un amplíssim assortiment de productes: fruites i verdures, xarcuteria, carnisseria, celler i degustació, tot de primera qualitat. Un concepte de botiga pensat per a tothom, sigui com sigui el seu nivell adquisitiu. A més compten amb servei de venda online i una flota de repartidors que distribueixen les comandes a domicili per tota la zona alta de Barcelona. 


La decoració de la botiga està presidida per un enorme arbre de fusta que floreix enmig de la botiga i creix i creix fins a coronar el sostre. I encara allí no es deté i les seves branques continuen estenent-se per tot el local. Una mica com la seva història, com la seva vida.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.