Elena Sariñena: "Barcelona és diferent cada vegada que surts al carrer"

2019-03-14
Exposició fotogràfica a Barcelona

Barcelona com a font d'inspiració. Aquest és el fil conductor que han utilitzat 18 fotògrafs amateurs per a crear Vincles, una exposició fotogràfica a Barcelona que podem gaudir a l'Hotel REC BCN fins al 30 d'abril. Aquest heterogeni grup es va anar gestant de manera progressiva primer a través de les xarxes socials i després ja en persona: "ens vam conèixer en Instagram i decidim fer alguna cosa, ja que teníem moltes inquietuds. Vèiem que hi havia bon nivell i que podíem organitzar una exposició", afirma Elena Sariñena (@elenasarinena), impulsora d'aquesta genial iniciativa. "Ens vam anar convencent els uns als altres i al final es va crear un grup de 18 fotògrafs. Tots amateurs, excepte Óscar García Ortega (@oscar_bcn), que és dissenyador gràfic i fotògraf professional".

 

Exposició fotogràfica a Barcelona ©oscar_bcnAl costat d'ells, vells amics del Grup Núñez i Navarro, com Miguel García (@somriulacamera), Elena Vives (@elenavivesvela), Edu Ramos (@edu_píxel), Tonni Mollà (@tonnibcn), Muntsa López (@wayna.bcn), Isa Colino (@akanita7), Carolina González (@carolsitges26) o Angels Luis Navarro (@naviancat). Completen el cartell David Montón (@davmonbel), David Carreras (@davidtattoom), Albert Castañé (@xopet1969), Ivonne Freijomil (@ivonnefm), Javi Delgado (@galaxidion), María Sanz (@piensaenverdes), Miguel Rodríguez (@avientu) i Xevi Prats (@xevipamdr).

Un cop conformat el grup tocava posar-se a la feina: "jo ja havia exposat en l'àmbit particular i produir una exposició és una cosa molt emocionant que implica buscar espai, patrocinadors... I quan veus el resultat del teu treball aquí exposat és senzillament espectacular", afirma Sariñena. El que al principi va poder semblar una idea eixelebrada, va anar cristal·litzant trobada rere trobada: "portàvem amb aquest projecte en ment des de l'any passat, i comencem a donar-li forma després de les vacances d'estiu". Durant el procés, la dificultat més gran va ser sempre establir un quòrum per a tirar endavant: "treballar amb un grup és complicat a vegades, cal prendre decisions, consultar a tots, no sempre és factible coincidir perquè alguns viuen lluny..."

Encara així, l'enorme il·lusió d'aquest grup humà, unides a l'excel·lent qualitat del material exposat van fer realitat el que fa uns mesos podia ser sol un somni.

Exposició fotogràfica a Barcelona©edu_pixel

 

Amb aquesta energia i una passió compartida per Barcelona, era qüestió de temps que els camins de Núñez i Navarro i Vincles_bcn es tornessin a trobar. Ja havia succeït en 2017 amb visites exclusives a l'Hotel 1898, a The Corner Hotel, a l'Hotel REC BCN o a la rehabilitada Torre Enric Cera. "Vaig coincidir en un esdeveniment amb Enrique Alcocer, director de producte de Núñez i Navarro Hotels, i li vaig proposar que teníem un projecte d'exposició fotogràfica sobre Barcelona que podia encaixar en algun dels hotels de la companyia. I aquí estem", afirma Elena Sariñena amb l'orgull d'una mare davant l'èxit dels seus fills.

Així, durant dos mesos, al REC lounge s'exhibeixen 32 fotos originals d'aquests 18 fotògrafs, dos per cada autor a excepció de la mateixa Sariñena, Carolina González, David Montón i David Carreras que aporten una sola imatge cadascun. La raó d'aquest singular repartiment ve d'una anterior exposició realitzada el mes passat en el Centri Veïnal Calàbria 66 en el qual, per qüestions d'espai, només van poder exhibir aquest nombre d'imatges. Encara així, per a Elena "va ser una experiència molt positiva, ens va donar un "xut" d'energia veure l'excel·lent resposta que els va brindar el barri ja des de la inauguració de la mostra".

Aquest va ser l'inici d'una gira itinerant amb la qual esperen poder continuar compartint la seva passió amb tots els barcelonins: "Estem pendents de presentar el nostre projecte en altres espais amb aquestes i altres fotos que embenem a benefici de l'Associació Síndrome d'Asperger Girona (SAGI). Afortunadament, tenim moltes fotos de Barcelona".

 

Exposició fotogràfica a Barcelona©elenasarinenaPrecisament Barcelona era el requisit imprescindible per a participar en aquesta exposició. A partir d'aquí, temàtica lliure: paisatges, arquitectura, Street photo, gent... que ens ofereix 18 formes diferents de veure Barcelona, "una Barcelona no turística, espais desconeguts per al gran públic i sempre vists des del nostre objectiu". Davant aquesta premissa, la següent pregunta és obligada: Què inspira Barcelona? Elena Sariñena ho té clar: "Barcelona és diferent cada vegada que salis al carrer. Cada dia ofereix una cosa nova. Un mateix lloc no és igual al matí o a la nit".

I per als quals creguin que això de ser instagramer comporta deixar-se mig sou en una cambra professional, Elena ens avisa: "a l'expo hi ha fotos fetes amb càmera i unes altres amb mòbil. Totes amb una qualitat enorme i impreses a 30x40cm". Però encara que tenir un telèfon intel·ligent o una bona càmera ajuda, la nostra experiència xerrant amb fotògrafs ens ensenya que el primer pas per a aconseguir una foto més que acceptable és educar el nostre ull fotogràfic. Això significa aprendre del que fan uns altres. Descobrir nous punts de vista, noves perspectives i enfocaments. I per a això, l'Hotel REC BCN és, fins al 30 d'abril, el millor lloc de Barcelona. Impossible perdre-s'ho.

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.
This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.