Josep Lluís Núñez Clemente

jln

Josep Lluís Núñez Clemente (1931-2018) va fundar el Grup Núñez i Navarro i en va ser el president fins la seva defunció.

Va crear l'empresa al costat de la seva dona, Maria Lluïsa Navarro, a mitjans del segle XX. Gràcies al seu dinamisme, al seu esperit emprenedor i a una gestió econòmica acurada, va situar l'empresa en una posició de lideratge en el sector de la construcció la promoció i la comercialització d'habitatges, oficines, aparcaments i locals comercials.

Ja des dels inicis de l'activitat, als anys cinquanta, Josep Lluís Núñez va apostar amb decisió per la ciutat comtal i es va preocupar per millorar l'entorn de les persones.

Amb el temps, l'activitat del grup es va diversificar amb la creació de la divisió hotelera i també amb la rehabilitació d'edificis emblemàtics de Barcelona, com La Rotonda, la Casa Lleó i Morera o la Compañía de Tabacos de Filipinas.

A l'empresa va projectar la seva manera particular d'entendre la vida. Va crear, així, una empresa eminentment familiar, en la qual prevalia el factor humà. La companyia va estar marcada per la força i la cohesió de tots els seus col·laboradors, pels quals sempre va afirmar sentir una gratitud i una lleialtat pregones. Un actiu primordial per al nostre fundador, que encara avui és vigent.

PPersona positiva i treballador incansable, es va mantenir fidel a les seves idees. Va adquirir rellevància pública quan va arribar a la presidència del Futbol Club Barcelona, càrrec que va exercir entre els anys 1978 i 2000. Sempre va ser un home lliure, que va veure assolits tots els seus reptes i que va deixar una empremta ben profunda en la Barcelona que tant va estimar.