Busques nova casa de lloguer? Et donem les claus per a optimitzar la primera visita

2020-06-20

En el procés de cerca d'un nou habitatge de lloguer, un dels moments més importants és, sense dubte, la primera visita a l'immoble. En moltes ocasions, la il·lusió per iniciar una nova vida ens fa deixar-nos portar simplement per impressions sense entrar a analitzar uns certs detalls que resulten molt importants en el nostre dia a dia. Per això, si estàs buscant llogar un nou pis o casa, et deixem aquests consells que t'ajudaran a optimitzar al màxim la primera visita i a prendre la millor decisió per a tu i per als teus.

Prepara la visita amb antelació

És important recordar que en la primera visita comptes amb poc temps per a poder fixar-te en totes les característiques de la casa. Per això, si vols optimitzar al màxim cada minut és recomanable que la preparis abans per a evitar descuits:

  • Elabora una llista de preguntes perquè no et deixis per fer cap consulta important.
  • Anota durant la visita els detalls i les qüestions no resoltes que sorgeixin i així podrás fer després les consultes necessàries.
  • Abans de visitar el pis o casa és recomanable demanar la memòria de qualitats. D'aquesta manera podràs comprovar si les característiques indicades es corresponen amb les reals.
  • Per a major seguretat, pots portar amb tu un metre que et permetrà veure si existeixen diferències entre la informació que t'han facilitat i l'espai que visites.

Valora l'edifici, per dins i per fora

En el cas dels pisos, encara que només vagis a llogar un dels habitatges, és important valorar l'edifici en el seu conjunt, sobretot en el cas de les finques antigues.

Durant la visita comprova que l'edifici està cuidat, valora l'estat de la façana, dels ascensors i escales, i comprova que la llum i el porter automàtic funcionen correctament. Recorda examinar totes les zones comunes de l'edifici (patis, terrasses, jardins, piscina, traster, pàrquing, etc.). Fixa't també en l'orientació de l'edifici, perquè influeix directament en la temperatura, lluminositat i fins i tot en el nivell d'humitat de l'habitatge.

NN Promoción Balsareny

NN Promoción Balsareny

Una vegada dins del pis, examina tot amb detall

En arribar a l'interior de l'habitatge, el primer serà realitzar un passeig per tot l'espai per a descobrir cadascuna de les estades. Examina l'estat general en el qual es troba, especialment en el cas dels habitatges de segona mà, la seva distribució, si s'ajusta a les teves necessitats, si és un habitatge còmode o no, si et resulta atractiu, i, sobretot, si t'imagines vivint allí.

NN Promoción Sant Vicenç de Montalt

NN Promoción Sant Vicenç de Montalt

Una vegada duta a terme aquesta “volta de reconeixement” i si les impressions són bones, podem passar a examinar amb major deteniment:

  • Observa petits detalls com a rematades, envans, endolls o taulells.
  • Comprova que funcionen correctament els sistemes de ventilació de banys i cuina; radiadors, calefacció i sistemes d'aire condicionat; instal·lació elèctrica i de gas, potència de sortida de l'aigua, etc.
  • Comprova l'aïllament del pis o casa, ja que serà fonamental per a mantenir una temperatura òptima de l'interior. Fixa't en l'estat de portes i finestres.
  • Fixa't en aspectes immaterials com l'olor de l'habitatge (obre les finestres perquè entrin les olors de l'exterior) i també valora el soroll, tant extern com intern.
  • Observa si hi ha taques d'humitat o esquerdes en parets, sostres, finestres i armaris de paret.

Condicions de contractació

Una vegada revisada cada estada, és moment de preguntar per les condicions de contractació i aprofitar per a buidar tots els dubtes que et sorgeixin:

  • Revisa les condicions i clàusules que s'exposaran en el contracte legal.
  • Confirma el preu de la mensualitat de lloguer i demana el detall del que inclou.
  • Interessa't pel valor de la fiança que hauràs de dipositar.
  • Pregunta sobre quins altres pagaments hauràs de tenir preparats abans de la signatura del contracte de lloguer perquè no t'agafin desprevinguts: el mes en curs en el qual s'entra a viure en el moment de la signatura, pagament de mesos per endavant, etc.
  • Aclareix les responsabilitats que haurà d'assumir cada part (arrendador i arrendatari) en cas d'avaries, etc.
  • Demana la Cèdula d'Habitabilitat per a comprovar que el pis o casa compta amb les condicions necessàries per a viure i assegura't que el pis té en vigor el Certificat d'Eficiència Energètica (CEE).

 

NN Promoción Illa Augusta

NN Promoción Illa Augusta

Descobreix en profunditat l'entorn de la teva nova llar

En la cerca de pis o casa, no sols has de limitar-te a valorar l'edifici i l'habitatge en si, és important també que exploris l'entorn en el qual estarà situada la teva nova llar:

  • Ambient del barri/urbanització. És important saber per endavant si es tracta d'una zona tranquil·la o sorollosa, observar si hi ha bars o discoteques pròxims, si hi ha molt de trànsit, etc.
  • Proximitat de serveis. Has de comprovar, abans de prendre qualsevol decisió, que disposaràs de tots els serveis que vagis a necessitar sense necessitat de realitzar grans desplaçaments. Localitza supermercats, farmàcies, serveis sanitaris, escoles, equipaments esportius, pàrquings pròxims, etc.  
  • Comunicacions i accessos. També és necessari valorar si la zona està ben comunicada amb altres punts, si compta amb transports públics útils per als teus desplaçaments, accessos i sortides a altres zones, etc.

De manera que, si desconeixes el nou entorn, l'ideal és que surtis a descobrir per tu mateix, i en diferents dies i franges horàries, com és la urbanització o barri en el qual viuràs i comprovar que, tant la zona com els seus equipaments, són els que necessites per a iniciar la teva nova vida.

Després de la primera visita, pren-te un temps per a valorar, comparar i analitzar cada detall abans de prendre una decisió i iniciar les gestions i tràmits necessaris per a formalitzar el lloguer. I no et preocupis, si t'ha quedat alguna cosa per preguntar o comprovar no dubtis a demanar una nova visita!

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.