1853

Construcció de l'edifici del número 13 del carrer Ample com a típica casa d'apartaments de planta baixa i quatre plantes amb pati que dóna al carrer Serra.

1864

Any de fundació de la Societat de Crèdit Mercantil, el cinquè banc més antic d'Espanya. Els seus fundadors van ser Antonio López López, marquès de Comillas (sogre d'Eusebi Güell), Joan Güell (pare d'Eusebi Güell) i els germans Vidal-Quadras, tots ells membres de l'alta burgesia catalana

1886 -1900

Construcció de l'edifici que seria seu de la Societat del Crèdit Mercantil (carrer Ample 11), a càrrec de l'arquitecte Joan Martorell i Montells.

1930

L'edifici va ser adquirit per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona qui va fer reformes al seu interior sense alterar cap dels elements més destacats.

Años 70

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya va instaurar la seva seu a l'edifici fins el 1997.

1986

El Grup Núñez i Navarro va comprar els dos edificis, els números 11 i 13, del carrer Ample.

1997

Després d'una sèrie de reformes interiors, es va instal.lar a l'edifici ELISAVA (l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona), adscrita a la Universidad Pompeu Fabra, fins l'any 2010

2016 - 2019

L'equip tècnic del Grup Núñez i Navarro va dur a terme les obres de rehabilitació i adaptació de l'edifici per al seu nou ús com oficines i habitatges.