7 plans per gaudir el teu diumenge a Barcelona

2018-08-30

Poble Espanyol de Barcelona

Encara que el diumenge sigui un dia festiu, la inminència d'una nova setmana laboral fa que no sigui el nostre dia més feliç, ja que el coco comença a preparar-se pel que ha de venir. Aquesta sensació sol acréixer-se havent dinat, quan més d'un entra en manera dilluns amb massa antelació. Perquè puguis aprofitar el teu cap de setmana des de la primera fins a l'última hora, et proposem set plans amb els quals desconnectar, riure't, i gaudir un diumenge complet a Barcelona. 

1. Anar gratis als museus de la nostra ciutat. 
Barcelona compta amb una gran quantitat de museus en els quals aprendre i comprendre la història dels nostres avantpassats. Encara que en la seva gran majoria són de pagament, alguns com el MNAC, el Museo Picasso o el CCCB són gratuïts els primers diumenges de cada mes, o bé, tots els diumenges a partir de les tres de la tarda. 

Entre les opcions 100% gratuïtes, sense limitació d'horaris, estan les rutes culturals que organitza Cementiris de Barcelona de Barcelona tots els diumenges de l'any, i en les quals podrem descobrir el gran llegat arquitectònic que han deixat en els cementiris de la nostra ciutat els grans noms de la burgesia catalana de finals del segle XIX i principis del XX. D'entre totes les rutes, destaquen les que es realitzen en el cementiri de Montjuïc, considerat un autèntic museu a l'aire lliure per la quantitat de monuments arquitectònics que reuneix. Entre els seus mausoleus i panteons, podem observar una legió d'àngels esculpits en marbre plantant cara a la mort i donant esperança als quals allí resideixen. També es poden veure obres dels grans mestres del moment: el mateix Albareda, Puig i Cadafalch, Domènech i Montaner o Josep Vilaseca, entre altres.
La ruta serveix també per conèixer els diferents estils artístics sorgits a Barcelona entre l'Exposició Universal de 1888 i l'inici de la guerra en 1936, des del Modernisme al Noucentisme passant pel Realisme o l'Eclecticisme. A més de la ruta artística, existeix també la possibilitat de recuperar la memòria històrica de la ciutat, a través de les sepultures de les grans personalitats de la Barcelona d'aquell moment, de gran significat polític, social i cultural.

2. Jardins del Palau de Pedralbes
Un oasi de vegetació situat en l'avinguda Diagonal, al qual acostar-se els diumenges i en el qual passejar, llegir o simplement gaudir de la seva frondosa vegetació. L'antiguitat del recinte data de finals del segle XIX, quan era l'antiga residència real a Barcelona. En tractar-se d'uns jardins tan antics, es poden trobar espècies poc corrents, com a cedres de l'Himàlaia, de l'Atles o del Japó. A més, en estar tot el recinte envoltat per alts murs en tot el seu perímetre, el seu estat de conservació és magnífic.

Al costat de la seva frondosa vegetació i les seves grans zones de descans amb bancs per gaudir d'una bona lectura, el recinte ofereix algunes joies arquitectòniques que val la pena buscar entre els seus racons, com una font d'Hèrcules amb un cap de drac de ferro forjat així com una pèrgola parabòlica coberta de trepadores. Ambdues, obres del genial Antoni Gaudí.

3. Parc del Laberint

Parc del Laberint a Horta
Una estàtua d'Eros al centre d'un jardí i a la qual s'arriba creuant un laberinto vegetal compost per murs d'arbustos i xiprers. Aquest és el principal atractiu del jardí més antic que es conserva a Barcelona i que va ser immortalitzat en la pel·lícula El Perfum. El seu disseny es remunta a l'any 1794, quan el marquès de Llupiá va encarregar l'obra a l'italià Domenico Bagutti, qui va dedicar més de 14 anys a la seva creació. El jardí va ser de titularitat privada fins a l'any 1971 quan l'Ajuntament de Barcelona ho va comprar i ho va endreçar com a parc públic obert a la ciutadania.

En l’àmbit arquitectònic, el parc conserva vestigis que parlen d'una evolució d'un estil neoclàssic de tall italià en els seus inicis cap a un estil romàntic d'inspiració francesa l'any 1853, presumiblement influenciat pel jardiner francès que es va encarregar del seu manteniment en aquesta època. Bona mostra d'aquesta simbiosi d’estils, són els templets amb columnes toscanes, escultures mitològiques i un pavelló dedicat a les muses que conviuen al llarg de les nou hectàrees del parc amb una cascada d'aigua, un jardí selvàtic i tapissats d'heura. En definitiva, un autèntic jardí-museu al qual dedicar-li un trosset de diumenge. 

4. Brunch The Corner Hotel
Si volem aprofitar el diumenge de gom a gom, tornar a casa a cuinar deixa de ser una opció. Per això, i davant la quantitat d'ofertes que podem trobar a la nostra ciutat, us proposem el Brunch Around The Corner una proposta cool, elegant, nova, i, a més, cèntrica, ja que la podeu degustar en el cor de l'Eixample. The Corner Hotel ha redefinit el concepte de brunch, adaptant el tradicional model novaiorquès a la gastronomia mediterrània. L'experiència es pot gaudir tots els diumenges entre les 12 h i les 16 h, perquè puguis aprofitar el cap de setmana per anar al teu ritme.

I què pots demanar en el Brunch Around TheCorner? A més de degustar una autèntica Burger, la carta ofereix diferents alternatives per anar obrint l'apetit: amanida de burrata amb pesto i vinagre balsàmic, ous Benedict amb tires d'Ibèric o blinis de salmó amb formatge caramelitzat. I com a plat principal, 200 grams d'hamburguesa de vedella amb cheddar i ou regirat o bé, optar per una versió veggie en forma d'hamburguesa de tofu i espinacs amb ceba caramelitzada. Les postres no desentonen amb la resta de la carta: cheesecake casolà o bouquet de fruita endolcida amb xocolata al costat d'una copa de cava Anna de Codorniu per brindar per un autèntic brunch. 
Més enllà de la proposta gastronòmica, el brunch es completa amb un toc musical, ja que està amenitzat per una cantant de soul, que realitza versions en directe dels clàssics del gènere i que donarà un toc més trendy a l'experiència.

Espectacle durant el Brunch Around The Corner - The Corner Hotel


5. Poble Espanyol
Un museu d'arquitectura a l'aire lliure que ofereix la possibilitat de fer un viatge per tota Espanya sense sortir de les seves muralles. El Poble Espanyol es va construir en 1929, per mostrar les principals característiques de l'arquitectura tradicional d'Espanya durant l'Exposició Internacional que aquest any se celebrava a la ciutat. El complex havia de ser derruït passats els sis mesos de l'Exposició, però el seu èxit de públic i la seva bellesa van fer canviar els plans, conservant-se fins a l'actualitat.
Amb una superfície de 49.000m², el Poble Espanyol es conforma de reproduccions a escala de 117 edificis, carrers i places de tota Espanya. Així doncs, després de travessar la Porta de Sant Vicent de les Muralles d'Àvila, podem passejar per un típic carrer andalús, admirar les façanes dels palaus de Santillana del Mar o veure un caseriu basc, entre altres recreacions fidedignes. Una autèntica volta a peu per tota la península Ibèrica i Balears, això sí, sense sortir de Barcelona.


6. Les “Golondrines”
 
Port de Barcelona, lloc de sortida de les "golondrines"
Un clàssic de la nostra ciutat que ens permetrà gaudir del skyline de Barcelona des del mar. Es tracta d'una petita embarcació de motor que ofereix recorreguts turístics pel litoral barceloní des de 1888, amb motiu de l'Exposició Universal. Encara que el servei s'ofereix de manera ininterrompuda al llarg de tot el dia, recomanem realitzar-ho en les seves últimes hores, quan el sol cau i la ciutat es comença a il·luminar. Contemplar l'enllumenat progressiu de la ciutat és una experiència que farà del teu diumenge a Barcelona una jornada inoblidable.

7. Font Màgica de Montjuïc
 
spectacle d'aigua, llums i cançons a la Font de Montjuïc

El millor colofó a un gran diumenge a la ciutat. De totes les fonts ornamentals que reguen la nostra ciutat, la més famosa i reconeguda internacionalment és, sens dubte, la Font Màgica de Montjuïc en l'Avinguda Maria Cristina. Més de dos milions de persones visiten anualment aquesta icona barcelonina per gaudir en directe, i després de la posta del sol, de les coreografies de música, aigua i llum que pot realitzar el complex sistema hidràulic d'entre els més de 7.000 milions de combinacions possibles. 

Aquestes són solament algunes de les múltiples propostes que ofereix Barcelona per gaudir el diumenge de gom a gom, de principi a fi. Si has realitzat alguna o diverses d'elles, amb una mica de sort arribaràs tan cansat a casa que no tindràs ni forces per pensar que l'endemà toca treballar. Objectiu complert! Ara, a descansar.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.