La plata de Rio rellueix amb ritme a La Rotonda

2016-12-05

 

“Mundo Deportivo” ens va proposar fotografiar-les a la torre Andreu, La Rotonda, l'última joia modernista de Barcelona, que, com sabeu, hem rehabilitat. I acceptem. Les cinc noies de l'equip espanyol de gimnàstica rítmica, medalla de plata en els jocs olímpics de Rio del passat estiu, va protagonitzar la tarda del 25 d'octubre una espectacular sessió fotogràfica a l'emblemàtic edifici barceloní. Les imatges de les medallistes suspeses en l'aire en la quarta planta de la Rotonda van sorprendre el dissabte 19 de novembre als lectors del suplement Oci del popular periòdic esportiu.

La pregunta és òbvia: per què en La Rotonda? L'hi preguntem a la periodista de Món Esportiu Esther Muntañola, responsable de l'operació. “Volíem que fos un lloc especial i molt artístic, i, en aquell moment, s'estaven acabant les obres, i pensem que era el lloc ideal per fer unes fotos especials per al nostre suplement.”

Què simbolitza, encarna, representa? “La Rotonda és una joia del modernisme i ens va semblar el lloc idoni per a una sessió tan artística. A més, les vistes de Barcelona espectaculars també ens van convèncer. És un lloc que ens donava moltes possibilitats per al nostre reportatge amb les cinc campiones de gimnàstica rítmica. Vestien la nova col·lecció de Oysho, que és molt urbana, amb el que l'ampli espai de les noves oficines ens donava la imatge que buscàvem.”

Les campiones Sandra Aguilar, Artemi Gavezou, Elena López, Lourdes Mohedano i Alejandra Quereda van quedar satisfetes de l'experiència. “A totes els va encantar el lloc i el saber que eren els qui estrenaven l'edifici…”, explica Muntañola, i insisteix que l'hi vam posar fàcil: “La col·laboració amb Núñez i Navarro i amb Orbyce va ser fantàstica. Ens van posar totes les facilitats per poder fer la sessió de fotos, i això que els operaris seguien treballant a preu fet per poder obrir uns dies més tard les portes de l'edifici i que els barcelonins poguessin conèixer la reforma. Necessitàvem taules, cadires, etc.”.

Però, més enllà del que es veu en les fotos, què va succeir?, com es va desenvolupar el que alguns criden shooting?

“Les noies arribaven de Madrid i no tenien tot el dia, amb el que van venir cinc estilistes de Josep Pons Formació per poder maquillar-les i pentinar-les, una per a cada noia. Mentre amb una usaven l'assecador, a les altres les maquillaven i s'anaven posant la roba que sortiria en les fotos. Les noies van menjar allí mateix, menjar japonès del Shibui que els vam portar. La 'caserna general' amb la roba, el menjar i tot el necessari per a maquillatge i perruqueria ho instal·lem en l'última planta, i les fotos les vam fer en l'oficina de la quarta. Vam estar unes tres hores per fer tot el reportatge”.

Va valer la pena.

 

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.