Els arquitectes referents de Barcelona que has de conèixer

2017-04-06

Si ets un archilover o enamorat de l'arquitectura, no pots perdre't el llistat d'arquitectes importants que han deixat petjada a la ciutat de Barcelona.

En 2016, Mastercard va llançar l'estudi Global Destination Cities Index, on apareixien les 132 ciutats més visitades de tot el món, basant-se en el nombre de visitants. Forbes va fer un recopilatori de les 20 primeres i Barcelona va quedar en el lloc número dotze amb 8,20 milions de visitants internacionals que trepitgen la ciutat comtal a l'any.

 I és que no és d'estranyar, ja que la localitat barcelonina compta amb uns monuments arquitectònics que fan perdre el cap. Però, coneixeu els artífexs, van fer possible que pugueu fer-vos aquests selfies davant de la Casa Batlló o a la platja de la Barceloneta amb l'Hotel W Barcelona darrere? Coneguem-los!

 

Imatge eliminada.

 

Els arquitectes modernistes de Barcelona

Lluis Domènech i Montaner

Aquest arquitecte barceloní destaca per les seves obres i influència en l'estil modernista català. Encara que el que alguns no saben, és que també va dedicar part de la seva vida a la política. Entre les seves obres més destacades es troba l'Hospital de Sant Pau, el Palau de la Música Catalana, la Casa Lleó Morera o l'Hotel Espanya. Domènech i Montaner també és conegut per ser professor d'arquitectura de Gaudí i de Puig i Cadafalch.

 

Imatge eliminada.

 

Antoni Gaudí

El màxim representant del modernisme català. Antoni Gaudí és un arquitecte reconegut per edificis com la Casa Milà, també coneguda com "La Pedrera", El Park Güell, la Casa Batlló o La Sagrada Família. Aquesta última és la seva obra més visitada i l'única que encara no està acabada. Gaudí solament va poder veure acabada una de les torres de l'edifici, ja que va morir el 10 de juny de 1926, tres dies després de ser atropellat per un tramvia.

 

Imatge eliminada.

Josep Puig i Cadafalch

Arquitecte modernista, historiador d'art i polític català, pertanyent al col·lectiu de la "Renaixença". Josep Puig i Cadafalch és caracteritzat pel seu gust per l’art medieval, per això, les seves obres contenen elements historicistes que fan que els seus edificis siguin nous i originals. Prova d'això són: "La Casa de les Punxes", o també coneguda com "La Casa Terrades". També destaquen Casa Amatller, les Quatre Columnes amb capitells d'estil jònic, en Montjuïc, o el Palau de la Generalitat de Catalunya.

 

Imatge eliminada.

 

 

Els amos de l'arquitectura més contemporània de Barcelona

Enric Miralles i Moya

Enric Miralles i Moya va ser arquitecte i professor universitari. En 1991 va rebre el Premi de FAD per la construcció del nou cementiri d'Igualada. En la seva carrera professional compta amb molts guardons com el Premi Nacional d'Arquitectura concedit pel Ministeri de Cultura o el Premi Nacional de Patrimoni Cultural que li va atorgar la Generalitat de Catalunya. Entre les seves construccions més conegudes estan la Rehabilitació del mercat de Santa Caterina, l'Edifici Gas Natural o el Parc de Diagonal Mar.

 

Imatge eliminada.

 

Ricard Bofill i Leví

Arquitecte i urbanista català, Ricard Bofill representa l'estil postmodern de l'arquitectura contemporània. En els seus dissenys manté les línies clares de l'estil modern encara que deixa les formes fredes incorporant en les seves creacions elements clàssics com a columnes o arcs. El singular Hotel W Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya o l'aplicació de l'Aeroport de Barcelona estan presents en la seva trajectòria professional.

 

Imatge eliminada.

 

 Lluís Clotet i Ballús

Aquest arquitecte i dissenyador català ha estat premiat en diverses ocasions per les remodelacions d'edificis molt valuosos en la geografia catalana com El Palau de la Música Catalana o el MACBA. També s'ha ocupat de l'edificació de la Casa Fullà, “la Illa de la Llum" o de les residències de la Vila Olímpica de Barcelona.

 

 

Imatge eliminada.

 

Alfred Arribas Cabrejas
Antic estudiant de la Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, va traslladar la seva vocació al mateix centre i en la Escola de Disseny Elisava. Alfred compta amb la signatura Alfredo Arribas Associats on es dedica a l'arquitectura i a l'interiorisme. Ha estat president de ARQ-INFAD i del Foment dels Arts i el Disseny, com també premiat, per exemple i en diverses ocasions en els premis FAD. Entre les seves obres destaquen el Velvet Bar a Barcelona, Illa Llull 163 i la rehabilitació de la Rotonda.

 

Imatge eliminada.

 

 Ramón Vilalta Pujol

Nascut a Barcelona, ell, junt amb els seus companys han estat notícia en els últims dies, ja que el seu estudi d'arquitectura "RCR Arquitectes" ha estat guardonat amb el premi Pritzker, reconeixement mundialment. Ramón ha guanyat diversos concursos com el de l'ampliació de l'Estació de Sants i ha dirigit la construcció de la "Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver" a Barcelona. Ha participat projectes internacionals com l'exposició Biennal de Venècia en 2004.

 

Imatge eliminada.

 

Jordi Badia

És el fundador i director de l'estudi d'arquitectura  BAAS i té un blog d'arquitectura molt interessant pels més curiosos. Aquest jove arquitecte va participar en el concurs de la remodelació de l'estadi del Futbol Club Barcelona, quedant entre els finalistes, i ha liderat projectes com la rehabilitació de l'Edifici Alta Diagonal, els jardins del Museu ca Framís o la remodelació del mercat municipal del Valle Hebron.

 

Imatge eliminada.

 

 I fins aquí, una selecció d'arquitectes singulars de Barcelona, des del segle passat fins ara. Gràcies a ells tenim obres que deixen bocabadat a més d'un

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.