Propòsits d'any nou… per la llar!

2021-01-08

Ja ho diu el refrany, “any nou, vida nova”. I amb aquesta idea en ment ens plantem cada 1 de gener disposats a complir la nostra nova llista de propòsits anuals. La majoria de les vegades, en pensar en els objectius que volem aconseguir en els següents dotze mesos, ens vénen al cap multitud de metes personals: anar al gimnàs, començar a cuidar la nostra alimentació, apuntar-nos a aquest curs d'anglès o treure'ns a la fi el permís de conduir, poden ser alguns dels exemples més populars. No obstant això, enguany et proposem aprofitar tota aquesta energia i optimisme que porta implícit cada inici d'any i canalitzar-los també cap a objectius que et permetin convertir la teva casa en una llar millor. Per a posar-t'ho una mica més fàcil, hem definit alguns propòsits que pots emprar de guia durant aquest 2021. Es tracta de petits objectius que t'ajudaran a aconseguir que la teva casa sigui, com apuntava el poeta anglès John Dryden, “el teu refugi sagrat de la vida”. Comencem!

Sense excuses, repara tots els desperfectes pendents que tinguis a casa! És molt habitual en totes les llars anar deixant per a més endavant les petites reparacions que van sorgint i que, molt probablement, ens dificulten el dia a dia molt més del que creiem (rajoles soltes, aixetes que degoten, portes que grinyolen, etc.) L'inici de l'any és un bon moment per a posar-se a la feina i fer un repàs per tota la casa, paper i llapis en mà, anotant tots i cadascun els desperfectes que necessiten una reparació. Perquè aquest propòsit no caigui en l'oblit, és molt important que una vegada realitzat el llistat ordenem cada tasca segons la seva prioritat i li assignem una data límit per a encarregar-nos de solucionar-la. Si ens programem cada petita reparació el treball serà menys aclaparador i tindrem més possibilitats de finalitzar-lo de manera reeixida.

Converteix la teva llar en un lloc molt més acollidor. Una vegada tinguem localitzades les petites reparacions que requereix la nostra casa, és moment de dur a terme una segona “roda de reconeixement” per les diferents habitacions, aquesta vegada per a analitzar de quina manera podem convertir cada espai en un lloc més acollidor. Perquè si alguna cosa tenim clara és que sentir-nos bé a la nostra pròpia llar contribueix al nostre benestar en la resta de les àrees de la nostra vida. Per a elaborar aquest segon propòsit, et proposem fer una llista detallada de totes les coses que necessitaràs per a convertir la teva llar en un lloc més agradable i que et permetin facilitar les teves tasques, optimitzar el teu descans o incrementar la teva felicitat. Potser et fa falta algun moble o electrodomèstic nou, alguna peça de decoració o simplement flors fresques, coixins o espelmes aromàtiques, qualsevol cosa sigui perquè enguany tot resulti més còmode i agradable.

NN Promoción_Passeig de Gràcia_Núñez i Navarro

NN Passeig de Gràcia, 125-127

Planifica la neteja i ordre de la teva casa i evita el caos. Netejar i ordenar la casa solen ser les tasques que menys ens vénen de gust de la llar, encara que sens dubte, són les més necessàries. Si et costa portar la casa al dia i sols acumular tasques pendents, et recomanem que et marquis com a propòsit per l'any elaborar una planificació que t'ajudi a organitzar-te. Actualment existeixen molts mètodes d'ordre i neteja enfocats a optimitzar cada tasca, es tracta simplement de descobrir quin és el que millor s'adapta a les teves necessitats. Perquè tinguis per on començar et t'aconsellem llegir el nostre post amb recomanacions per a aprendre a planificar les feines de la teva llar amb els mètodes KonMarie, de Marie Kondo i Flylady de Marla Cilley.

Si encara no ho fas, és el moment de començar a reciclar. Aquest propòsit suposa assumir un compromís en benefici del medi ambient. I encara que sembla molt senzill, moltes vegades la falta de costum ens porta a buscar mil excuses per a no dur a terme aquesta tasca correctament. Per això, enguany, aconsegueix els corresponents cubells, bosses i recipients i comença a separar les escombraries. I si t'animes, també pots implementar a la teva casa, de manera progressiva, les altres dues “R” de l'ecologia: reduir i reutilitzar. L'important és anar adoptant petits canvis que de manera senzilla i natural s'incorporin en les nostres rutines. Recorda, per petites que siguin les teves accions, el planeta sencer t'ho agrairà.

NN Promoción_Vía Augusta_Núñez i Navarro

NN Promoción Illa Augusta, 349-355

Disminueix el consum d'energia de la teva llar: Estalviant energia a les nostres cases no només beneficiem les nostres butxaques, també contribuïm a disminuir les conseqüències del canvi climàtic. Per això és important marcar-se petits hàbits que ens ajudin a evitar el mal ús de l'electricitat, per exemple, apagar sempre la llum de les habitacions en sortir, desconnectar els aparells que no usem i evitar deixar-los en estand-by, aprofitar sempre que sigui possible la llum natural, optar pel programa de càrrega completa en la rentadora o el rentavaixella, etc. Si aconseguim interioritzar tots aquests gestos el nostre propòsit serà un èxit i aconseguirem disminuir el consum d'energia a casa.  

Tens coses que no necessites? Desfés-te d'elles ja! De nou toca fer un repàs de la casa i identificar totes les coses que ja no usem, no necessitem o simplement no ens agraden. Si en obrir l'armari et trobes amb roba que ja no et poses, si en el traster guardes més coses de les que pots recordar o si el teu moble del saló està presidit per un gerro que detestes, no ho pensis més, ha arribat el moment de desfer-se de totes aquestes andròmines. Pots donar o regalar tot el que encara estigui en bon estat i desfer-te del que estigui massa vell o trencat. En el moment de plantejar-te aquest propòsit no l'oblidis: en la llar, moltes vegades, menys, és més.

I si el teu gran propòsit per a enguany és, precisament, trobar la casa o pis dels teus somnis, et convidem a descobrir totes les promocions de pisos de compra i pisos de lloguer que tenim preparades per a tu.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.