Reflecteix la teva casa la teva personalitat? Objectes quotidians que fan del teu habitatge una llar amb estil

2018-06-12

Reflecteix la teva casa la teva personalitat?

Objectes quotidians que fan del teu habitatge una llar amb estil

 

Més enllà de modes i marques, si una tendència inspira l'interiorisme dels últims anys, és la de transmetre serenitat. Que l'habitatge sigui realment un refugi i antídot contra l'estrès dominant. Un entorn de desconnexió de l'agitació quotidiana. Per aquest motiu l'estil nòrdic i el minimalisme japonès, en auge en els últims anys, segueixin molt presents, apostant per una lluminositat, colors neutres, materials nobles i espais harmònics que “venen” energia positiva i fins i tot s'atreveixen a prometre felicitat en forma de “slow design”. N'hi ha prou amb passejar per Barcelona i fixar-se en les propostes de decoració de les tendes especialitzades. Establiments amb experiència i prestigi com Pilma (Diagonal, 403) o Mínim (Via Augusta, 185), amb els millors dissenys locals i internacionals, la signatura catalana Kibuc(Gran Via, 625) o les tendes Banni (Pau Casals, 6) i Nordicthink (Casanova, 214) amb el seu aire italià i nòrdic respectivament, et resultaran bones aliades si desitges suggeriments per vestir el teu habitatge. Habitat, Maisons du Monde i Domèstic Shop són altres parades recomanables en la ruta barcelonina de la decoració i a més situades a poca distància, en l'avinguda Diagonal i prop de Passeig de Gràcia. També et suggerim recalar al cosmopolita espai del dissenyador Jaime Beriestain (Pau Clarís, 167), ple de detalls exquisits. 

 

Siguin les que siguin les apostes del mercat i el lloc on resideixis (els decoradors tenen un estil propi segons la ciutat o si l'entorn és urbà, rural o de platja) la prioritat és que la llar faci feliç a qui ho habita, que respongui als seus valors i al seu ritme vital a cada moment. Pur sentit comú. Si el que es desitja és un entorn assossegat, relaxant, en la línia d'aquell lema que Mies van der Rohe va aplicar a l'arquitectura, “menys és més”, el primer consell seria evitar el superflu i l’antiestètic en escollir els elements amb què conviure diàriament. Com va dir el polifacètic dissenyador William Morris: “No tinguis gens en la teva llar que no tingui un ús o que no creguis que és bell”. 

 

Hi ha peces que juguen un paper essencial a l'hora de dibuixar un habitatge acollidor, objectes que transmeten calidesa i ve de gust retrobar en arribar a casa. En el saló, centre neuràlgic de l'habitatge, posarem una butaca de vellut o una butaca de rattán, un material molt present com a tendència. Les fibres naturals són cada vegada més utilitzades en mobles i també en il·luminació. Un altre dels elements clau: un llum de sostre o peu en material natural (lli, fusta) d'estil escandinau; una taula de fusta noble recuperada, en línia amb la tendència vintage. I com a complements perfectes: un mirall antic, restaurat o de vímet; i una catifa kilim, per afegir el toc ètnic. Els dissenys de Nani Marquina (Rosselló, 256) són sempre recomanables. 

Llàntia de vímet per a menjador

 

 

Altres apostes infal·libles per a una llar amb bona ona: un reproductor de música de qualitat, ja sigui tocadiscs d'aire vintage, per a amants del vinil, o un innovador moble híbrid de disseny (com el de la Boite Concept), amb reproductor i altaveu incorporat; un carret auxiliar de disseny (com el d’Alvar Aalto per Artek), un llum nòmada, com les de la signatura catalana Marset, perfecta per portar la llum a qualsevol racó. I si es tracta d'aportar energia positiva a les quatre parets, no hi ha gens millor que acudir a la naturalesa: gerros amb flors i fulles (l'última tendència són els rams en verd, en diferents tons) i les omnipresents cistelles de vímet amb plantes, que donen vida a qualsevol racó. Si es disposa de poc temps o nul·la habilitat jardinera, el cactus és una opció adequada. O els tests de la tarragonina Cytisens, que s'alimenten soles. I el jardí vertical, la solució més innovadora. Per descomptat, la llar sempre agrairà la presència de plaids i coixins; com els de Calma House (en Gran de Gracia, 16) o de l'ecològica Koko Klim (online). 

 

En línies generals, queda clar que l'estil vintage segueix conquistant el mercat, a ritme de likes en xarxes i noves tendes, amb els seus mobles estil art decó i peces restaurades, així com les combinacions de disseny actual (o clàssics reeditats, com a peces de Le Corbusier o Eames)amb objectes i estampats ètnics. 

Els tons neutres, naturals, beix, terra continuen sent els preferits perquè amplien visualment l'espai i el seu efecte és relaxant, encara que les signatures de disseny incorporen aquesta temporada colorits més atrevits en sofàs i butaques, com el violeta, el blau intens o el verd maragda. 

Mirall de fusta blanquejada

 

També el paper pintat guanya terreny. I ho fa amb murals a manera de pinzellades d'aquarel·la que dibuixen jardins, grans flors, fulles verdes o estampats tropicals, que ja van irrompre el passat any, d'aus exòtiques o fins a grans insectes (només aptes per a inquilins atrevits). 

 

La veritat és que els apassionats de la decoració estan de sort; el mercat no pot ser més ric en oferta i més accessible, gràcies a la venda online i a uns preus que s'han democratitzat bastant. Entre les webs que poden inspirar-te, et recomanem, per exemple, BD Barcelona i RSBarcelona i les internacionals Bloomingville, Fermliving, House Doctor o Let’s pause. 

 

Oferta de qualitat, doncs, per a tots els públics. Si t'agrada distingir-te amb peces singulars i atrevides o amb un toc ètnic o revival, gaudiràs en espais com El rebedor (Calàbria, 85), Mar de Cava (València, 293), Fulanitu i Menganita (Verdi, 25), Gidloof (Passatge Mercantil, 1) o Matèria Terrícola (Plaza Joanic, 7). Són alguns dels molts llocs de la ciutat on trobar petits tresors perquè el nostre entorn sigui un reflex de nosaltres mateixos. 

Habitació decorada amb estil

 

I tu, quin estil donaries a la teva llar?

 

Alicia Jasanada. Periodista del diari La Vanguardia; ha treballat en diverses seccions, com Local, Societat i Suplements. Actualment coordina i escriu temes de Cultura i Tendències (Interiorisme, Moda, Xarxes Socials) al Magazine dominical i col·labora en en la revista Hombre, també del Grup Godó.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.