Marc Mallasén: "Gràcies a la meva anterior experiència en hotels, avui puc gaudir del privilegi de cuinar en Seventy Barcelona"

2019-10-31

Sense arribar als 40, Marc Mallasén (Barcelona, 1980) porta gairebé la meitat de la seva vida entre fogons. A 15 anys de carrera estrictament professional cal afegir-li uns quants més d'autoaprenentatge. I és que la seva, és una vocació que li ve de molt lluny. "M'agradava asseure'm en la cuina dels meus avis o dels meus pares i veure com cuinaven i sotmetre'ls a un interrogatori complet". Ara, ha recuperat aquestes sensacions de plats de la seva memòria i li ha servit d'inspiració per a confeccionar la carta de Seventy Barcelona: "Es tracta d'una cuina senzilla; honesta, enfront del públic que pot veure com tot el producte és fresc i de màxima qualitat".

 

Seventy Barcelona


Fan del voleibol, casat i amb dues filles de 3 i 8 anys, és tal la vocació que sent pel seu ofici que "la millor manera de relaxar-me després de passar hores en el treball, és arribar a casa i fer un pastís amb les meves filles". La cuina és una passió de la qual gaudeix també com a usuari, en restaurants com La Mundana, Bar Mut, Terrassa Martínez, o Axol a Cabrils. Llocs als quals s'ha tornat assidu i als quals ens recomana acudir quan tinguem l'oportunitat. Entre els seus referents culinaris, noms com Eneko Atxa, Dani García, Martín Berasategui o Dabiz Muñoz, tots pertanyents al selecte club de les 3 Estrelles Michelín. Noms als quals admira i que li inspiren a continuar millorant: "M'hauria agradat obrir un restaurant, però gestionar-lo és complicat perquè cal donar-lo tot, sense fi. En un hotel no tens la càrrega de responsabilitat empresarial d'un restaurant". Marc Mallasén gaudeix diàriament entre els fogons de Seventy, "un lloc en el qual aspiro a donar el millor de mi".

Fins a arribar fins aquí, Mallasén va anar adquirint experiència en cuines d'hotels. "Gràcies a aquesta experiència, avui puc gaudir del privilegi de cuinar en Seventy". La seva extensa trajectòria li ha permès ser testimoni de la professionalització de la cuina d'hotel. "Abans, la diferència entre la cuina que se servia en hotels i la que se servia en restaurants era molt gran. La cuina d'hotel era més de 'batalla' i menys sofisticada. Ara, amb el suport dels grans xefs, i tenint en compte que conciliar en cuines d'hotels és més agradable per al cuiner, s'ha aconseguit millorar molt les prestacions".

 

Seventy Barcelona

 

A una excel·lent trajectòria i vocació s'uneix ara un lloc singular en el qual desenvolupar la seva activitat. "A Seventy Barcelona tinc un gran equip, i la sort que en el projecte s'han valorat moltíssim els espais. I compto amb totes les eines per a donar un gran servei. S'ha volgut oferir la sensació de sentir-se com a casa. Així que la nostra cuina és un reflex del qual voldríem donar en la nostra pròpia casa. Plats senzills que intentem fer tan bé com sigui possible perquè es mengi bé i sobretot que ofereixin moltes opcions als nostres clients, que puguin triar".

I afegeix, "donem a triar entre diferents acompanyaments, entre cuixa o pit de pollastre o com vols els ous. Si no és a la carta, també intentem adaptar-nos a les peticions". Tampoc falten picades d'ullet a altres cuines "com el roast beef, que és anglès...amb la nostra salsa Harrys", un dels plats estrella, al costat del peix del dia a la brasa. A més, com en qualsevol altra casa mediterrània, el fil de conductor de la seva cuina és l'oli d'oliva. Un altre dels trets característics d'aquesta nova experiència gastronòmica és que tots els aliments es preparen en la seva cuina. Des dels nyoquis a les croquetes, com a casa

 

Seventy Barcelona

 

Per a comprovar que aquesta afirmació és certa n'hi ha prou amb acostar-se a les hores de menjar a Seventy Barcelona. Allí es podrà observar a l'equip cuinar en obert, enfront del client. Una circumstància a la qual Mallasén s'ha hagut d'emmotllar: "El primer impacte és complicat perquè t'has de privar de manies o costums. Però a mi em suposa exigir-me ser millor cada dia. T'acostumes i tens el client menjant però tu et centres en el teu treball, i tot flueix sense problemes".

I així, amb tot just una breu trajectòria, Marc Mallasén destaca "l'ambient que es respira a Seventy Barcelona, molt còmode. Són sensacions molt bones. Anem cada dia progressant i veiem que el concepte és molt ben rebut". Comprovar-ho en primera persona és tan fàcil com acostar-se al carrer Còrsega 344-352 i deixar-se aconsellar per un equip humà que els farà sentir-se com a casa.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.