Torre Andreu LA ROTONDA - L'última perla modernista de Barcelona

2015-10-20

El Grup Núñez i Navarro segueix treballant en la restauració de l’edifici La Rotonda, situat en l’encreuament del Passeig de Sant Gervasi amb l’Avinguda Tibidabo, que va iniciar Josep M. Sagnier i Vidal cap als anys 50 amb els treballs de recuperació dels estucats.

 

La perla que va il·luminar tota una ciutat.
Barcelona va ser una de les urbs europees pioneres en arribar l’electricitat. I un dels principals impulsors d’aquest somni va ser l’empresari farmacèutic i filantrop Dr. Andreu qui, a l’aconseguir portar la nova energia a la ciutat, va multiplicar també considerablement la seva fortuna.

 

La Torre Andreu, va ser el somni que va encarregar edificar el doctor per marcar per sempre l’arribada de la nova llum i el seu nou resplandor a Barcelona.

 

Modernista, única, coronada amb una distingida pagoda oriental, tan vistosa com la singular torre cilíndrica que defineix la rotunda personalitat de l’edifici.

 

Planta circular i rotunda. Aquí va néixer el nom amb el que avui es coneix l’edifici: La Rotonda. L’última perla modernista de Barcelona.

 

L’edifici fou projectat el 1906 per l’arquitecte modernista Adolf Ruiz i Casamitjana, tot i que no es va finalitzar fins el 1918.

 

Va ser la torre més singular i de majors dimensions de la urbanització de la part alta de Barcelona, empresa a principis del segle XX pel Dr. Andreu al peu del Tibidabo.

 

Va néixer com Grand Hotel Metropolitan i el seu element més destacat ha estat sempre el seu imponent mirador recobert de ceràmica.

 

En la dècada dels seixanta, passaren per la seva cafeteria celebritats i personatges com Rock Hudson, la Baronesa Thyssen y el tenor Alfredo Kraus, qui acostumava actuar en un dels seus salons.

 

En els anys setanta, l’hotel de luxe va donar pas a un hospital.

 

Actualment, Núñez i Navarro està rehabilitant l’edifici, complementant-lo amb un projecte innovador d’oficines i espais exclusius.

 

Els pròxims dies està prevista la col·locació dels nous pinacles que coronaven l’edifici i que s’han reproduït totalment amb pedra artificial, utilitzant motlles especials ja que presentaven aspectes diferencials entre ells.

 

Una nova joia a Barcelona
Barcelona recuperarà una valuosa joia modernista.

 

La rehabilitació de l’edifici de La Rotonda està essent projectada pel despatx d’arquitectes Alfredo Arribas Arquitectos Asociados, conjuntament amb Núñez i Navarro.

 

L’edifici històric tornarà a ser una atractiva peça modernista única i es convertirà en un espai emblemàtic de la ciutat de 10.000 m² amb plantes d’oficines d’alt nivell i espais i locals únics per a impulsar qualsevol activitat professional.

 

Representació única a Barcelona
En el futur edifici de La Rotonda, queden conjugats l’esperit de preservació i conservació d’un edifici modernista amb la necessitat de l’actual mercat inmobiliari, la disposició d’edificis polivalents d’oficines capaces d’oferir un edifici representatiu a un mateix operador. O albergar a diferents, en oficines fins a 1.500 m² per planta, espais i locals comercials únics.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.