El Nido, la nova proposta gastronòmica de l'H1898

2018-05-06

Cuina de mercat amb productes de proximitat. Aquesta és l'aposta gastronòmica que presenta El Nido, el nou restaurant que l'H1898 ha obert en Les Rambles, i que completa l'oferta gastronòmica d'un barri històric com el Raval. El restaurant, situat en la primera planta de l'Hotel 1898 i amb vista al popular bulevard, pren el seu nom del principal municipi de l’Illa de Palawan a Filipines, un paradís de platges i aigües cristal·lines. Així, el restaurant es converteix en un veritable oasi de pau que contrasta amb la incessant bullícia i colorit de l'artèria barcelonina, apreciable a través de les finestres d'aquest edifici singular amb dos segles d'història que va acollir la seu de la Companyia de Tabacs de Filipines.

 

El respecte al producte i a la qualitat de les matèries primeres, especialment del peix, defineixen la carta que signa el xef Carles Boronat (Menorca, 1967). Home d'illa, sosté que l'amor per la gastronomia ho ha heretat dels seus pares, en els passadissos del restaurant Aquari que regentaven en Na Macaret, prop de Fornells. La seva mare, de nacionalitat Suïssa, li va guiar en els seus inicis culinaris. Del seu pare va aprendre el respecte pel mar i el seu producte. Per això, cada matí s'encarrega, personalment, de netejar el peix, sempre salvatge, que se serveix en El Nido.

Restaurant El Nido - Hotel 1898

Al costat d'ell, un staff petit en cuina, amb el qual li agrada molt sortir a menjar fora per inspirar-se. El seu segon de bord, Massimo Sorra (Catània, 1976), és el que s'ocupa de la Sala i del celler després d'haver recorregut els restaurants de grans hotels europeus a Londres, Alemanya o Suïssa fins a arribar fa deu anys a Barcelona. Tots ells conformen un equip exigent que espera satisfer a aquells clients que es mostrin oberts a provar plats clàssics amb un punt creatiu tant en l'elaboració com en la seva presentació. Un equip que també té en compte les necessitats de persones celíaques, amb intoleràncies, etcètera.

 

I què podem trobar en El Niu? Sens dubte, una proposta gastronòmica honesta, productes de qualitat amb una presentació creativa i una elaboració que interpreta plats clàssics internacionals amb detalls asiàtics, marroquins, mexicans o mediterranis entre uns altres. Com acrediten l'escabetx de mar, l’escudella, el steaktartar o el carré de xai. Plats que el xef recomana provar juntament amb les postres casolanes dels quals destaca l’apfelstrudel i el pa amb xocolata.

 

Menjar en un hotel és una aposta que s'ha dignificat recentment a partir de la incorporació dels grans xefs a la cuina d'hotels de prestigi”, recorda Boronat. Per a aquest xef amb una llarga trajectòria a l’esquena, “una cuina d'hotel ha de donar servei no només al menjador, sinó també als còctels, esdeveniments o a la terrassa. La nostra gastronomia complementa molts més serveis, i la nostra major satisfacció és la valoració positiva d'un client que queda sorprès de la qualitat del restaurant del seu hotel en el qual recala per casualitat”. 

Horari d'obertura: de 13:00 a 16:00 hores i de 20:00 a 23:00 h. de dilluns a diumenge.

Es recomana reservar. La reserva en El Nido permet prendre una copa en La Isabela, la terrassa de l'Hotel, sense necessitat de reserva directa.

Restaurant El Nido - Hotel 1898

 

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.