Xerrem amb els guanyadors del concurs #MiraLaRotonda

2016-11-25

 

Ja està. Ja tenen en el seu haver-hi els premis que s'han guanyat a pols. Els dos guanyadors del concurs fotogràfic via Instagram #MiraLaRotonda, amb més d'1.400 posts, ja han rebut els regals que els corresponen per part de Núñez i Navarro, que els ha fet lliurament dels mateixos en un acte informal a l'Hotel 1898. Són —us ho revelàvem fa dues setmanes— Alfonso García Cardó (millor foto diürna) i Victòria Rovira (millor foto nocturna). Els escoltem per saber què s'amaga després de les imatges amb les quals han aconseguit la victòria, i coneixem, també, quin és el balanç de l'acció segons l'organitzador.

 

Alfonso García Cardó, de la rebosteria al modernisme

“Jo vaig pels voltants de la Rotonda a fi d'agafar una perspectiva no directa de l'edifici, i vaig a un parc que hi ha davant una estona, i, quan travesso el carrer, em trobo amb una cafeteria on hi ha una senyora llegint el periòdic, i on es reflecteix La Rotonda. Em vaig quedar allí una bona estona, disparant unes quantes fotos, fins que no es veiés la cara, directament, de la persona, i no passés cap dels nens que passava, que sortien de l’escola. Amb la qual cosa, vaig estar, gairebé, 20 minuts.”

“Des de sempre, he anat, moltes vegades, a gossera que hi ha en la part de dalt del Tibidabo, i he passat per allí, i La Rotonda, per a mi, té un significat una mica especial.” “Jo crec que la seva rehabilitació li dóna un plus al barri. Abans, sempre, La Rotonda donava una imatge una mica decadent, i, ara que està rehabilitada, això i el fet d'acollir empreses com una consultora important, Accenture, li donarà un plus important.”

“Jo crec que el que fan iniciatives com aquestes, sobretot, és donar-li una difusió a un edifici, i que la gent, realment, ho torni a conèixer i sàpiga que torna a estar viu, l'edifici.”

“El premi em fa molta il·lusió perquè, a l'estiu, se'm va trencar la meva Nikon D-60, i, ara, tenir la D-3300, que és una càmera superior, i que, més o menys, té el mateix pes, em fa molta il·lusió.”

 

Victòria Rovira, una fotoperiodista prometedora

“Abans de res, jo vaig amb una 5-D Mark II de Nikon. És una càmera professional. Cal dir que em dedico a això professionalment, sóc fotoperiodista, treballo per a la premsa. I sempre has de buscar un punt de vista una mica diferent, algú que no es fixi en això que vas a executar. Vaig estar mirant La Rotonda, i observant-la, i, primer, vas fent escalfament, fas algunes fotografies en plànol general, sense embolicar-te massa.

”Passejant, passejant, vaig mirar un edifici que era bastant emblemàtic de Barcelona, un pis, i vaig veure que hi havia uns llums bastant bonics que estaven enceses, i dic: ‘Ai, mira: per aquí, es veu el reflex de la Rotonda. Vaig ser provant, vaig agafar un objectiu 85, un fix, que sempre dóna més bona resolució, i, quan treballes de nit o en temes més foscos, et dóna més marge per treballar, i, vaig ser disparant, fins que, primer, enfocava La Rotonda; després, em desenfocava els llums; fins que vaig decidir fer unes sis o set, i em vaig decantar per la qual ha guanyat.”

“Coneixia l'edifici, havia sentit parlar d'ell, i sabia que estava en fase de rehabilitació, però no tinc amb ell un vincle molt directe. Jo havia viscut aquí, a Barcelona, durant tres anys, però va anar a través d'aquest concurs, que vaig poder acostar-me a la Rotonda i observar-la.”

“El fet que NN promogui accions d'aquest tipus és molt positiu. A part, dónes a conèixer el patrimoni d'una manera diferent. És un bon objectiu que haurien de tenir moltes empreses i no empreses. Donar a conèixer. Gent professional de l'àmbit, gent no professional de l'àmbit, i fer-ho de manera participativa, de manera que la gent pugui entrar i participar, i tenir un vincle molt més enllà d'una presentació més formal.”

“De moment, encara no sé amb qui gaudiré del premi, aquesta estada de dues nits en l'H1898. És un premi bastant gros i bonic perquè, ara, estem aquí, a l'hotel, i puc observar que és molt bonic. Però encara no ho sé, la veritat és que ho estic pensant. Tinc una filera de candidats…! Mare de Déu! No sé: en principi, una de les nits la passaré amb qui em va acompanyar a fer les fotografies. Jo crec que l'hi mereix. Si estàs aquí quan treballes, també estàs aquí per gaudir de l'èxit. Moltes gràcies.”

 

 

 

Daniel Zafra, director de Màrqueting de NN

“L'objectiu principal era fer alguna acció participativa, i considerem que fer el concurs a través d'un canal com Instagram permetia que molta gent pogués aportar la seva visió d'aquest edifici, que és del barri, que és de tots, i que cadascun ho ha interpretat a la seva manera.”

“La idea és anar, a poc a poc, proposant a la ciutadania accionis similars. Com Estem fent un gran esforç a rehabilitar d'edificis històrics de Barcelona (La Rotonda, Hotel 1898, The Corner Hotel, la torre Enric Cera, etc.), i part del sentit del mateix és que la gent ho faci seu. Creiem que a través d'aquestes accions, podem aconseguir aquest objectiu. Seguirem en aquesta línia.”

“Estem treballant per construir una Barcelona millor. I, a través d'aquesta recuperació, creiem que estem aportant el nostre granit de sorra a aconseguir aquest objectiu. I, a través d'accions com aquest concurs fotogràfic, podem fer les dues coses: d'una banda, construir una Barcelona millor, i, per un altre, que tota la ciutadania formi part del projecte.”

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.