La casa a punt després de les vacances

2020-08-25

 

Arriba setembre i, tot i que hi ha qui encara acumula alguns dies de vacances, el cert és que, per a la gran majoria, ha arribat el moment d'entrar de nou en la rutina d'un mes en què tot torna a posar-se en marxa: el treball, el gimnàs, l'escola i per descomptat, les feines de la llar. I és que, en els nostres dies de descans, el més probable és que hàgim estat més temps fora de casa, de manera que les tasques de neteja i ordre s'han quedat apartades o en un absolut segon pla. Per això, ara és el moment perfecte per a fer un repàs general de tota la casa. Sabem que la idea no t'entusiasma, però amb organització i alguns senzills trucs podrem tornar a posar la nostra casa a punt i preparar-la per a l'arribada dels mesos freds. I el resultat, bé val la pena. Pren nota!

El primer en tornar: ventila la casa

És habitual que en marxar-nos uns dies deixem completament tancades portes i finestres, de manera que en tornar podem notar l'ambient molt més carregat i dens. Per sort la solució és molt fàcil i ràpida: res més arribar a casa recorda obrir de seguida persianes, finestres i portes per a ventilar bé l'habitatge. Permetre que es renovi completament l'aire i entri de nou la llum del sol a la llar també ajudarà a fer que ens sentim millor i més animats.

Desfés les maletes com més aviat millor!

Si vols evitar acumulacions de roba i objectes varis per tota la casa durant dies, és important desfer les maletes i ordenar tot l'equipatge com més aviat millor. El millor és anar col·locant cada cosa en el seu lloc a mesura que es vagi traient, preferiblement el mateix dia de la teva arribada. Una vegada tot estigui ordenat de nou en el seu lloc et serà més senzill posar les rentadores que siguin necessàries. Sens dubte, tenir la casa buidada i les maletes guardades serà un gran al·licient per a continuar preparant la teva llar.

NN Promoción Passeig de Gràcia 125-127_Núñez i Navarro

NN Promoción Passeig de Gràcia 125-127

Aprofita i endreça el teu armari

El moment de rentar i ordenar la roba que ens hem portat de vacances pot ser també, l'oportunitat idònia per a començar a preparar el canvi d'armari. Encara queda molt temps perquè arribi el fred, però podem aprofitar l'ocasió per a anar guardant les peces d'estiu que sabem que ja no usarem i començar a treure la roba d'entretemps. Això ens permetrà fer una previsió, amb temps, de les peces que ens faran falta per a la nova temporada i rebutjar aquelles que ja no ens serveixen o no ens agraden.

Fes la llista de la compra

El més probable és que abans de marxar-te de vacances deixessis la teva nevera buida, de manera que ara toca tornar a omplir-la. Aprofita per a planificar una bona compra i, abans de passar pel super, fes una llista amb tots els productes que necessites, d'aquesta manera la teva visita serà més ràpida i efectiva. Ah! I si el teu estiu ha estat ple d'excessos recorda incloure aliments saludables que et permetin elaborar un menú equilibrat.

 

NN Promoción Ample, 11_Núñez i Navarro

NN Promoción Ample, 11-13

Repàs de la neteja

Abans de marxar-nos de vacances, és probable que hàgim fet una neteja general de la casa per a així trobar-la neta a la nostra tornada. Si aquest és el teu cas, ara ho tens fàcil. Només hauràs de fer una revisió per a comprovar que tot continua perfecte i simplement fer un repàs de manteniment de cada habitació. Però si abans de marxar-te no vas ser tan previsor, ara toca netejar a fons per a deixar-ho tot llest. Recorda començar amb banys i cuina, que solen ser les zones de la casa més pesades de netejar i així la resta de les tasques com treure la pols, escombrar, netejar vidres o fregar el terra et seran molt més suportables.

NN Promoción Vía Augusta, 349-355_Núñez i Navarro

NN Promoción Vía Augusta, 349-355

Torna a cuidar de les teves plantes

Segurament, si tens plantes a casa, abans d'anar-te de vacances li vas demanar a algun veí o amic que te les regués, o potser els vas instal·lar algun sistema automàtic de reg. Ara que has tornat és el moment de tornar a col·locar-les en el seu lloc habitual i dedicar-los algunes cures i manyagues com un regat extra o la neteja de les seves fulles.

Dóna-li un nou aire a la teva casa!

La tornada de les vacances és un moment perfecte per a redecorar la teva casa i omplir-la d'energies renovades. No és necessari realitzar una gran transformació, però segur que uns coixins nous, estrenar llençols o col·locar unes boniques flors t'ajudarà a donar-li un nou aire a la teva llar i, sens dubte, farà la volta molt més agradable.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.