Josep Talavera, de Mundimoto: “Volem ser l’Amazon de les motos”

2022-03-23
Mundimoto, l'empresa de compravenda de motos de segona mà més gran d'Europa s'instal·la en la nau més extensa de Núñez i Navarro

A escassos passos del concorregut Passeig de la Verneda, en el barri de la Verneda, i a minuts de la Ronda Litoral, una extensa nau al carrer Binèfar va aixecar les seves persianes recentment per a situar l'empresa de compravenda de motos de segona mà més gran de tota Europa.

Recorda el seu nom: Mundimoto; el negoci que ha crescut de manera exponencial des dels seus inicis, fa 3 anys. Avui s'han posicionat en el mercat de l'automòbil com la solució ideal per a aquells que volen vendre o comprar una motocicleta de manera ràpida i còmoda, aprofitant els avantatges que la tecnologia ens proporciona.

Avui volem saber quin ha estat la seva recepta d'èxit i per això decidim parlar amb l'emprenedor Josep Talavera, CEO de Mundimoto.

Josep, com neix Mundimoto?

La idea neix perquè Alberto Fossas, el meu soci i també fundador, es dedicava a la compravenda de motos com a hobby. Les adquiria, les condicionava i les revenia a particulars. Nosaltres som amics des de sempre i un dia, xerrant, vam dir de sobte: Per què no professionalitzem aquesta afició? I mira'ns! Hem passat de tenir una botiga de 100m2 a Mataró a instal·lar-nos recentment en una nau de gairebé 20.000m2, propietat de Núñez i Navarro.

Des que vam iniciar aquest negoci ens hem mudat tres vegades. Poc després d'instal·lar-nos en cadascun dels espais, ens adonàvem que no eren prou grans per a satisfer les nostres necessitats. Precisament, la gran rebuda per part dels clients ens ha permès ampliar l'equip i hem passat de ser 4 a 200 treballadors i esperem ser molts més. Encara ho estem assimilant, la veritat.

mundimoto negocio compraventa motos
                                                                                            Alberto Fossas i Josep Talavera, fundadors de Mundimoto; i Alex Lopera, Director d'Operacions 

A què es deu un creixement tan ràpid?

A les facilitats i comoditats que oferim. En 24 hores anirem a buscar la moto que es vulgui vendre, a qualsevol part d'Espanya, sense inconvenient. Ens encarreguem del canvi de nom, de la seva posada en marxa, de passar la ITV en el cas que ho necessiti. L'usuari només ha de preocupar-se per rebre els diners, que sempre avancem per endavant.

Una vegada finalitzada la compra, Mundimoto s'encarrega de condicionar-la i, per a verificar que s'ha donat solució a tots els desperfectes, l'equip comprova més de 80 aspectes de la moto abans de la seva posada en marxa, prioritzant la seguretat. Una vegada garantit el perfecte funcionament de la motocicleta, Mundimoto també s'ocupa de la seva venda, des de la nau de Binèfar.

Si tu, com a conductor interessat, vols comprar una moto, rebràs assessorament i el suficient material perquè coneguis l'estat del teu futur vehicle sense ni tan sols haver de desplaçar-te. En moltes ocasions, tot el procés de compra es fa de manera digital. De fet, el 70% de les compres són en línia i, actualment, repartim al voltant d'unes 70 motos diàries per tota Espanya mitjançant la nostra xarxa de distribució interna.

Heu crescut precisament en una època complexa i incerta per a molts negocis…

Aquest període de temps ha estat, paradoxalment, una fortalesa per a nosaltres. L'autonomia i la independència en el sector de la mobilitat han estat molt valorada pels usuaris durant els últims anys. Des de l'inici de la pandèmia, acostumem a evitar les aglomeracions en el metro i en els autobusos, i preferim desplaçar-nos sols o amb el nostre cercle de confiança.

L'entorn, les legislacions i l'urbanisme modela la manera en la qual ens desplacem i, durant aquests últims anys, hem presenciat com el sector de la mobilitat s'ha transformat com no l'havia fet anteriorment.

Què aporta la moto, en un panorama com el que descrius?

En primer lloc, la moto soluciona la desconfiança que dona el moure'ns amb metro o amb tren en hores punta, per exemple, per a evitar les aglomeracions.

A més, a causa de la complexitat de moure’ns amb cotxe per la ciutat, per les congestions de trànsit i les dificultats a l'hora d'aparcar si no és mitjançant pàrquings privats o zones d'estacionament regulades, la moto cobra molt sentit en una ciutat gran com Barcelona. I també et permet optimitzar el temps de desplaçament.

D'altra banda, tenir moto implica cert estalvi econòmic; és menys costosa que els cotxes, són més barates de mantenir i també acostumem a aparcar al carrer de manera més fàcil i ràpida, fins i tot gratuïta.

Aquestes raons han impulsat, sens dubte, l'ús de la moto. De fet, avui dia, Barcelona és la ciutat amb més motos en tota Europa. Aquí hi ha molta cultura motera, impulsada també pel nostre clima, que ens permet desplaçar-nos amb moto a l'hivern sense excessives molèsties per als conductors. La temperatura és agradable pràcticament tot l'any i fa que la gent aposti per aquest tipus de transport, sigui l'estació de l'any que sigui.

mundimoto negocio compraventa motos
                                                                                                                               Stock de motos a Mundimoto

És cert que la compra de motos ha augmentat considerablement durant els últims anys a conseqüència de l'entorn, però quins canvis esperem en el sector de la mobilitat en el futur?

En primer lloc, el futur tindrà forma de bicicleta i de moto de combustió o elèctrica; sens dubte. Amb els vehicles de dues rodes ens estalviem molts dels problemes que esmentàvem, oferint-nos comoditat, higiene i independència, etc; a més d'optimitzar el nostre temps i reduir el cost econòmic.

No obstant això, per a veure un futur esperançador, hem de posar tots els nostres esforços en la millora de l'entorn i el medi ambient. Les exigències que es deriven dels problemes mediambientals, a més dels avantatges que ofereixen els vehicles elèctrics, incentivaran a Barcelona a disposar de més carregadors públics als seus carrers i de més canvis de bateries per la ciutat durant els pròxims anys.

Per part nostra, sumant-nos al canvi sostenible i mantenint els nostres estàndards de qualitat, estarem cada vegada més prop del nostre objectiu que, en realitat, és el de convertir-nos en “l’Amazon de les motos”. Volem que quan necessitis no sols una moto, sinó una assegurança, un finançament, un accessori…pensis en nosaltres.

Veient el volum de treball de Mundimoto fa l'efecte que ja sou a prop. Com penseu aconseguir-ho?

En un futur pròxim, iniciarem la nostra expansió internacional, principalment a Itàlia, Polònia i Països Baixos, ja que són els països europeus amb un major parc de motos, i les nostres vendes internacionals ja equivalen a un 15% total de les vendes.

Aquí, el fet de situar la nostra nau al carrer Binèfar, en un espai de gairebé 20.000 m² del grup Núñez i Navarro, ens ha aplanat molt el camí. L'envergadura de l'espai ens permet créixer; té l'espai suficient per a albergar el nostre volum d'activitat. I el més important: la flexibilitat del contracte de lloguer de l'espai ens dona la possibilitat de llogar les plantes de la nau de manera progressiva, a mesura que nosaltres anem creixent. Actualment comptem amb les dues primeres plantes d'aquest edifici, però volem ampliar l'espai a mesura que creixem.

mundimoto negocio compraventa motos

                                                                                                Mundimoto, negoci ubicat en la NN nau més gran, en el carrer Binèfar

De quina manera la ubicació és un factor decisiu a l'hora de triomfar en un negoci com el vostre?

La ubicació en aquest cas és un factor clau. Nosaltres no podríem ficar i treure motos de la nau contínuament com ho fem aquí, a la meitat del carrer Aragó, per exemple. Pensa que ara mateix en aquesta nau està el major stock de motos de segona mà d'Europa, tenim a la venda més de 1000 motos. Aquest espai agilita el nostre treball i també resulta còmode per a l'usuari, que en 15 minuts pot ser aquí des del centre de Barcelona i quan arriba, es troba amb un accés ampli i sense obstacles, en un carrer tranquil de la Verneda.

Dins de la nau, el fet de tenir tant d'espai ens ha permès crear llocs de treball híbrids, inspirats en les cultures nòrdiques. Tenir espais oberts afavoreix una comunicació fluida entre l'equip, els convida a relacionar-se i a conrear bones relacions, que és el que pretenem. Tingues en compte que tot l'equip de Mundimoto és molt jove i són fanàtics de les motos. Amb aquesta distribució dels espais fomentem que hi hagi un clima de treball amigable i productiu.

La distribució diàfana, que ens permet compartir espais, fa pinya i també fa història. Fomentar la cultura del compromís en el nostre lloc de treball ens ha permès créixer exponencialment en molt poc temps. Ens sentim molt satisfets.

 

Sens dubte, anticipar els canvis que s'aveïnen i saber com adaptar-se a ells, a més d'una ferma aposta per la transformació, han estat aspectes clau que li han permès a Mundimoto donar respostes a les necessitats d'un entorn cada vegada més canviant i exigent en el sector de la mobilitat. Una revolució que ve sobre rodes i que té encara camí per recórrer. Des de Núñez i Navarro, els acompanyarem en el seu llarg camí.

Ens hi acompanyes?

 

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.