Crea en la teva llar un espai home office funcional i agradable

2021-05-06

Des de la implantació d'Internet de forma generalitzada a la majoria de llars i gràcies a l'innegable avenç de les noves tecnologies, les relacions entre els treballadors i les empreses han canviat completament. Ja no és necessari estar en un lloc físic un nombre concret d'hores per a exercir determinades labors i aquest factor ha anat incidint en la popularització del teletreball. Una tendència que s'ha posicionat a l'alça en l'últim any a causa de la pandèmia per COVID-19 i que ens porta a plantejar-nos la necessitat de comptar amb un espai dins de casa en el qual dur a terme, totalment o de manera complementària, el nostre treball. Un lloc que, a més, ha de complir amb unes característiques que ens permetin desenvolupar la nostra activitat laboral de manera òptima i còmoda, afavorint aspectes com l'atenció, la concentració, la rapidesa o la creativitat.

Preferiblement, l'espai destinat a treball o estudi a casa ha de trobar-se en un entorn el més independent possible, allunyat de les zones comunes, però es tracta d'una premissa que no sempre és possible complir ja que en moltes ocasions no disposem de suficients habitacions. Tot i així, podem crear l'espai adequat si tenim en compte factors com l'entorn ambiental, el mobiliari, la decoració o la distribució; que ens ajudaran a crear una home office que potenciï la nostra creativitat i productivitat.

Més enllà de comptar amb un bon mobiliari, una bona taula i una bona cadira, per a aconseguir crear un espai de treball eficient, còmode i agradable en la nostra llar hem de tenir en compte alguns aspectes essencials:

Tria sempre espais ben il·luminats. És recomanable situar nostra home office a prop d'una finestra que deixi passar la llum natural o, si no és possible, comptar com a mínim amb una bona il·luminació artificial, preferiblement difusa i col·locada en una bona posició per a evitar reflexos en la pantalla de l'ordinador que ens obliguin a forçar la vista. Els experts en il·luminació aconsellen incorporar més d'un punt de llum.

NN Promoción Illa Augusta

NN Promoció Via Augusta, 349-355

És important mantenir sempre l'ordre i la neteja. Mantenir la teva zona de treball organitzada i neta és fonamental per a desenvolupar l'activitat laboral en bones condicions i que flueixi la concentració i la creativitat. Recorda recollir papers i anotacions en acabar, i col·locar en el seu corresponent lloc el material utilitzat. És important, encara que estiguem a casa, ordenar el material d'oficina, així com els papers i documents que utilitzem, i destinar un espai concret per a guardar-los, d'aquesta manera el nostre treball serà més efectiu i evitarem pèrdues de temps.

NN Promoción Mataró

NN Promoción Mataró – Pizarro, 82-88

El disseny també influeix en la comoditat. En el moment de dissenyar el nostre espai de treball a casa és important recordar la importància de triar combinacions que facilitin la calma i la concentració. És preferible crear un ambient que no sigui molt estrident. Les parets han de ser d'un color que ens motivi i inspiri a l'hora de posar-nos a treballar, sense massa distraccions. El blanc, per exemple, és un color neutre que ajuda a generar sensació de neteja i claredat, el blau afavoreix la creativitat i incorporar alguns detalls en groc estimula la concentració. També és aconsellable guardar una harmonia cromàtica amb la resta dels mobles i elements de la casa perquè el nou espai quedi integrat.

NN Promoción Illa Augusta

 

La decoració ha de reflectir el teu estil i personalitat. Per a sentir aquesta nova zona de la casa com a nostra, és essencial personalitzar-la i adaptar la decoració als nostres gustos amb objectes i elements que ens facin sentir bé i ens omplin d'energia positiva. Incloure plantes i flors fresques en la nostra taula de treball ajudarà a aportar sensació de benestar, a més de frescor.

NN Promoción Passeig de Gràcia, 125

NN Promoción Passeig de Gràcia, 125

Apunta't al soft seating! Es tracta d'una nova tendència que consisteix a crear un petit espai de relax, pròxim a la taula de treball, que ens procuri un entorn de tranquil·litat i ens permeti prendre un descans i relaxar-nos, una cosa molt necessària si es treballa durant moltes hores. Un espai còmode i acollidor, situat en un ambient que convidi al benestar físic i mental en el qual poder desconnectar. Podem, a més, incrementar determinades sensacions jugant amb diferents aromes, en forma d'espelmes o olis essencials: els cítrics ajuden a millorar la memòria i augmentar el bon ànim, per exemple: la menta aporta energia i el romaní i el gessamí potencien el positivisme i redueixen el cansament.

NN Promoción Ample, 11

NN Promoción Ample, 11

 

Si estàs buscant inspiració per a crear la teva home office a casa et convidem a visitar els nostres pisos moblats a la web.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.