Com aclimatar de manera eficient les nostres llars a l'hivern?

2022-01-27
Aprofita't dels consells aquest hivern!

La temporada d'hivern conviu amb nosaltres des de fa algunes setmanes i amb ella, la baixada de temperatures generalitzada. Amb l'objectiu de pal·liar els seus efectes, des de l'experiència de TECHNAL i Núñez i Navarro, us deixem alguns consells per a aclimatar les nostres llars de manera eco eficient durant els mesos més freds de l'any, evitant així un consum elevat d'energia.

Mesures eficients a l'hora de triar o renovar les teves finestres:

Comptar amb unes finestres aïllants resulta essencial si volem aconseguir confort. Per a fer-se una idea, el 25% de la calor s'escapa a través de les finestres mal condicionades.

      • Aposta per finestres que siguin estanques per a evitar consums extres de calefacció en la mesura que sigui possible, i reduir també fugides de calor.
      • Selecciona un envidrament estanc en base a: l'espai entre les dues cambres del vidre (a major cambra, major aïllament); el farcit de l'espai entre els cristalls (pot ser aire o gas argó, que aïlla més del fred) i, finalment, la inclusió de vidres baix-emissius, que milloren l'aïllament tèrmic en reduir el pas de calor.
      • Tria el material òptim per als marcs segons les teves necessitats. L'alumini i la fusta són solucions excel·lents per a obtenir un bon aïllament tèrmic. Són materials resistents i fàcils de netejar, encara que la fusta requerirà de manteniment anual.
      • Si et decideixes pel PVC, que és altament aïllant, tingues en compte que requerirà d'un reforç d'acer en el seu interior per a augmentar la seva resistència.
consells aclimatar eficient hivern
                                                                                                                                           Finestres Hydro Circal, de TECHNAL, en NN Marina, 202.

 

Mesures sostenibles per a optimitzar l'eficiència energètica en la teva llar:

    • Valora sistemes de calefacció eco eficients com, per exemple, l’aerotèrmia, l'energia fotovoltaica o la solar tèrmica, que es traduiran en un considerable estalvi energètic i en una reducció de les emissions de CO.
    • En utilitzar sistemes de calefacció, ajusta el termòstat perquè la temperatura oscil·li entre els 19 i 21 graus. Una temperatura més alta pot repercutir negativament en el nostre descans i salut.
    • Aprofita l'energia natural. Puja les persianes durant el dia perquè entri la llum solar i escalfi els espais, i baixa-les una vegada caigui el sol per a mantenir la temperatura dins de les habitacions.
    • Ventila la casa en les hores més caloroses del dia (10’) per a no deixar entrar les temperatures més baixes.
    • Tanca les portes de les habitacions on no estiguis. D'aquesta manera la calor no es dispersarà per la resta de l'habitatge.
    • Evita obstruir els radiadors amb roba o altres objectes que dificultin la difusió de la calor.
    • Controla la humitat de la teva llar perquè es mantingui a nivells d'entre 40 i 60%. A major humitat s'incrementa la sensació de fred.

Mesures eco eficients per al disseny de les teves estades:

      • Evita col·locar mobles grans al davant els radiadors, que bloquejaran la dispersió de la calor; encara que es recomana col·locar prestatges damunt d'ells si tens sostres alts per a concentrar la temperatura.
      • Tria cortines gruixudes; mantenen la temperatura dins de la llar i obstaculitzen la seva fugida cap a l'exterior.
      • Folra les parets amb suro o teles. Aprofita aquests materials per a decorar les teves habitacions amb fotografies, mapes o records que personalitzin la teva llar.
      • Vesteix el teu sòl amb catifes. El sòl és l'element que té major pèrdua energètica, especialment si és de fusta. Per aquest motiu és recomanable utilitzar tèxtils que, malgrat no ser aïllants, conserven la temperatura.
      • Vesteix el teu llit i sofà amb mantes de llana o franel·la, que són teixits capaços de generar calor a causa del seu aïllament tèrmic.
      • Incorpora coixins en el teu llit i sofà, fins i tot en les cadires de la teva sala d'estar, ja que els tèxtils abriguen la casa i transmeten sensació de calor.
consells aclimatar eficient hivern
                                                                                                                             Finestres Hydro Circal, de TECHNAL, en NN Riera de Cassoles, 66.

 

Des de Núñez i Navarro juntament amb TECHNAL treballem per a impulsar un futur sostenible, la millora dels entorns i el benestar de les persones, mitjançant consells aplicables a les nostres llars que permeten cuidar del medi ambient mentre es fomenta l'ús de productes amb baix impacte mediambiental. Aprofita't d'ells aquest hivern!

La participació de Technal en les promocions del Grup brinda l'oportunitat als usuaris d'instal·lar-se en habitatges que destaquen per les seves mesures sostenibles, de disseny i de qualitat. Troba les fortaleses de tots dos grups reunides en els edificis sostenibles NN Riera de Cassoles, 66 i NN Marina, 202

Que no ens enxampi el fred aquest hivern!

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.