Barcelona, terra de mar

2016-06-22

“El mar alegre, la terra jocunda, l'aire clar”. Ja ho va dir Cervantes. Barcelona és terra de mar.

La història de Barcelona ha estat sempre lligada al mar. El perfil de la costa barcelonina s'ha anat transformant amb el pas dels segles, fruit dels continus avanços i reculades de les seves aigües, fins a formar l'actual façana litoral: més de 4 quilòmetres de platges, compreses entre els districtes de Ciutat Vella i Sant Martí.

Qui visita la Ciutat Comtal pot recórrer un autèntic itinerari mariner, que ha servit d'inspiració a multitud d'escriptors, pintors i artistes de tots els temps.

La bonança del clima barceloní permet que les seves platges puguin ser visitades durant tot l'any, encara que és durant els mesos d'estiu quan es produeix la demanda més gran. I és que, a Barcelona, tan sols un pas separa el món urbà del mitjà natural.

Deu platges conformen l'espai d'oci a l'aire lliure més gran de la ciutat, complint amb les màximes garanties ambientals, de seguretat, salvament i assistència sanitària. De nord a sud: Banys del Fòrum, Llevant, Nova Mar Bella, Mar Bella, Bogatell, Nova Icària, Somorrostro, Barceloneta, Sant Miquel i Sant Sebastià.

Comprenent les platges de Somorrostro, Sant Sebastià, la Barceloneta i  Sant Miquel es troba el barri de la Barceloneta, un districte de forma triangular amb més de 250 anys d'història, íntimament lligada al mar i als oficis de tradició marinera. L'aroma a sal i el rumor de les ones acompanyen als qui passegen pels seus carrers.

Però sens dubte, el barri de Barcelona amb més vistes al mar és Poblenou. Es tracta d'una autèntica zona de contrastos; formada per un gran nucli urbà en el qual s'aixequen grans avingudes i gratacels, però també per una zona rural amb essència de poble banyada de carrerons amb petits comerços de tota la vida. Les platges més properes són Nova Icària, Bogatell i Mar Bella.

La zona de Diagonal Mar és una de les més recents de la ciutat, i encara que encara es troba en procés de formació i consolidació, compte ja amb una gran oferta turística. La seva ubicació privilegiada permet un fàcil accés a les platges de Nova Mar Bella, Llevant i la zona Banys del Fòrum.

Però més enllà de les seves platges la presència del mar a Barcelona impregna tots els seus racons i històricament li ha conferit a la ciutat la seva condició mediterrània i cosmopolita.

Els Hotels Núñez i Navarro, situats en ple cor de Barcelona, ofereixen al visitant 9 opcions per sentir-se com a casa, mentre es gaudeix de la ciutat, també a l'estiu. Tots ells, únics i amb personalitat pròpia per adaptar-se als gustos i necessitats de cada client, i permetent una excel·lent connexió amb les platges de Barcelona.

Els hotels Universal, Jazz, Paral·lel, B-Hotel, Soho i H-1898, equipats amb totes les comoditats i serveis, ofereixen al turista una excel·lent ubicació al centre de Barcelona, amb accessos directes a les millors platges de Barcelona, en menys de 15 minuts i disposen, a més, d'exclusiva piscina per als seus clients.
 

 

Imatge eliminada.     

 

Hotel Jazz       

 

   

 

B-Pool (B-Hotel)

 

      

 

Hotel Barcelona Universal     

 

 

 

La Isabela (Hotel 1898)

 

 

Hotel Soho

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.