Mobilitat urbana sostenible. Com aconseguir-la?

2023-01-31

Actualment, un 70% de les emissions totals provenen dels múltiples vehicles que transiten les ciutats. Tot i així, s'espera que Europa hagi reduït les emissions de CO2 a 0 el 2050. Per aquest motiu, aconseguir una mobilitat urbana sostenible és primordial, mitjançant mesures que canviïn i adaptin el model actual de desplaçament a les ciutats a les necessitats mediambientals.

Barcelona, una de les ciutats referent en sistemes de mobilitat urbana a nivell internacional, és cada cop més conscient de la importància de la descarbonització; previstes per al 2024 hi ha un total de 62 línies d'actuació, juntament amb més de 300 mesures amb què s'espera aconseguir una mobilitat tan eficient com sostenible. Des de Núñez i Navarro, vetllem per la consecució del mateix objectiu; així doncs, us presentem alguns consells perquè pugueu moure's per la ciutat contribuint, alhora, a la reducció de l'impacte mediambiental dels vehicles.

  • Planifica on aparcaràs el cotxe abans d’agafar-lo

Pensar on deixaràs el vehicle abans de sortir de casa no només t'ajudarà a estalviar temps, sinó també a ser més sostenible. En el context urbà és molt comú que el procés de cerca d'aparcament sigui una tasca perllongada i tediosa i, en aquest sentit, tenir clars quins pàrquings són al teu abast i fins i tot reservar una plaça amb antelació et permetrà reduir el temps de cerca.

Minimitzar aquesta estona és sens dubte una mesura sostenible, ja que els aparcaments s'erigeixen com una de les solucions òptimes a l'hora de reduir les emissions de CO2 dels vehicles de transport. Així ho manifestava Javier Frías, responsable comercial de pàrquings a Núñez i Navarro, a l'entrevista que li vam fer per al bloc: “Tenir clar on aparcar permet reduir temps buscant aparcament per la ciutat i, en conseqüència, reduir la petjada de CO2, encara que sigui mínima”.

  • Considera la bicicleta com a mitjà de transport

Com que no es produeixen gasos tòxics, l'impacte de l'ús de bicicleta al medi ambient és nul i, per tant, es converteix en una de les principals alternatives de transport sostenible. A Espanya, està prevista l'ampliació de 1.000 quilòmetres més de carrils bici per incentivar-ne l'ús, més de 300 només a Barcelona, i és una cosa per a la qual, des de Núñez i Navarro, estem preparats: als nostres parkings disposem d’una àmplia oferta de places d’aparcament per a bicicletes, perquè puguis aparcar la teva amb total comoditat.

Parking NN Espronceda, con plazas para bicicletas

Parking NN Espronceda, amb places per bicicletes

  • Planteja’t l’ús del cotxe elèctric

 

El vehicle elèctric té diversos avantatges, entre les que destaca que no emet ni òxids de nitrogen ni partícules. Així doncs, plantejar-se el seu ús és, sens dubte, una decisió a favor de la mobilitat sostenible. A Núñez i Navarro, disposem de pàrquings amb servei de càrrega elèctrica perquè puguis aparcar el teu vehicle elèctric sense cap problema.

Parking NN Còrsega, con plazas de carga eléctrica

Parking NN Còrsega, amb places de càrrega elèctrica

  • Uneix-te a la tendència del carsharing

 

Aproximadament 15 milions de persones al món opten pel model de carsharing, un servei de lloguer d'automòbils mitjançant el qual l'usuari lloga un vehicle durant períodes curts de temps. El carsharing és idoni per als que necessiten moure's en vehicle ocasionalment i, a més, no només descongestiona el trànsit, sinó que també redueix la contaminació. Es tracta d’una de les formes de mobilitat alternatives que han sorgit amb l’objectiu d’anteposar la sostenibilitat en contextos urbans, i que limita les emissions als desplaçaments que l’usuari consideri veritablement necessaris.

fa anys  que des de NN Parkings oferim serveis i solucions ecològiques, entre les que hi trobem Mec Electric Carsharing, Francesc Costa, Director Manager de MEC Electric Carsharing, amb qui gestionem aquest servei, ens explicava a l'entrevista que li vam fer al bloc: “A MEC vam treballar per generalitzar l'ús de vehicles elèctrics, promocionant la mobilitat sostenible i generant una millora per a la societat. La sostenibilitat en els trajectes és fonamental per reduir les emissions de CO i NOx a l'atmosfera. És per això que els nostres vehicles són 100% elèctrics, per tal de fer els desplaçaments ecològics i responsables amb el medi ambient, aquest és el nostre valor diferencial”.

Spot de carga eléctrica en NN Parkings

Spot de càrrega elèctrica a NN Parkings

En definitiva, els canvis en favor de la mobilitat sostenible són imprescindibles per millorar la qualitat de vida a les ciutats, i tots hem de ser partícips d'aquesta transformació. A Núñez i Navarro estem plenament compromesos amb el medi que ens envolta, així com per millorar la qualitat de l'entorn de la ciutat de Barcelona, i és per això que apostem per la inclusió de mesures sostenibles a les zones urbanes.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.