Despatx, oficina o local, Què necessites?

2020-10-23

 

Si estàs pensant a obrir o traslladar el teu negoci, una de les primeres qüestions que hauràs de plantejar-te en el moment de buscar nova ubicació és, precisament, quin tipus d'espai necessites. Més enllà de la zona, els metres quadrats i el preu, és important seleccionar un lloc que s'adapti perfectament a l'activitat que desitges dur a terme, d'aquesta manera, evitarem futurs problemes d'adequació que poden suposar contratemps i desemborsaments econòmics no esperats. Per a posar-t'ho una miqueta més fàcil, t'explicarem algunes diferències i matisos que t'ajudaran en el moment de posar-te a buscar.

Despatxos, oficines i locals, no són el mateix

Habitualment existeix una gran confusió entre els termes despatx, oficina i local que solen confondre's i usar-se indistintament, sense contar que cadascun d'ells designa un espai amb unes característiques i usos determinats.

Quan parlem de local comercial ens referim al lloc físic en el qual un comerciant té els seus articles o el seu conjunt de béns (establiment de comerç). Aquest terme és, potser, el que genera menys confusió, perquè la majoria de les persones relacionen aquest tipus d'establiments amb els negocis a peu de carrer (comerços).

 

NN Promoción_Vía Augusta_Núñez i Navarro

Local en lloguer Núñez i Navarro Vía Augusta, 349-355

 

No obstant això, quan es tracta de buscar un espai per a gestionar l'activitat d'una empresa, sol donar-se major confusió entre els termes usats i és fàcil trobar persones que sol·liciten un local quan realment l'activitat que desenvoluparan pot situar-se en un despatx o oficina, o viceversa.

El terme oficina és el que denomina tant els espais de treball situats dins d'edificis mixtos (en els quals coexisteixen habitatges i negocis), com a aquells que es troben situats dins dels edificis exclusivament comercials; independentment de les seves dimensions.   

No obstant això, dins de l'argot comercial, és habitual que les immobiliàries estableixin petites diferenciacions i matisos propis entre conceptes, que ajuden a classificar de manera interna aquests espais de treball en funció, per exemple, de la mida. Així, podem trobar que el terme despatx és usat a vegades per a denominar als espais de treball de menors dimensions, dissenyats per a un grup més reduït de persones; mentre la paraula oficina es reserva per a designar aquells espais més grans que poden albergar un major nombre de persones.

 

NN Passeig Maragall_Núñez i Navarro

Despatx en lloguer Núñez i Navarro Paseo Maragall, 120-122

 

Edificis open-concept: nous entorns de treball

En els últims anys, un nou concepte d'entorn de treball s'ha anat posicionant com a opció de preferència per moltes empreses que busquen espais de treball molt més dinàmics i que facilitin la interacció. Es tracta dels edificis open concept en els quals les oficines de treball han deixat de ser mers espais passius per a convertir-se en una eina de suport actiu a les tasques que desenvolupa l'empresa. I la tendència, cada vegada més en alça, és apostar per aquesta mena d'entorns que afavoreixin la mobilitat i la no territorialitat. Espais en els quals ningú té assignat un lloc fix.

Aquest nou concepte permet una millor utilització de l'espai, redueix costos, permet una major flexibilitat i genera la possibilitat de crear un entorn que faciliti la col·laboració i la innovació.

 

NN Marina Factory_Núñez i Navarro

Edificio open-concept Núñez i Navarro – Marina Factory

Indispensable: assessorament expert

Sens dubte, a l'hora de triar un espai de treball, és indispensable rebre l'assessorament expert adequat, tant en relació amb les característiques i usos de l'espai que es desitja adquirir, com amb les qüestions tècniques (tipus d'activitat permesa o requisits per a la seva adequació, etc.). Disposar de tota la informació ajuda a resoldre dubtes sobre aquest tema i evita per endavant que adquirim un espai que no s'adapta a l'activitat que desitgem realitzar o que ens obligui a enfrontar-nos a una reforma massa costosa.

Si busques espai de treball a Barcelona per al teu negoci visita els nostres locals, oficines i despatxos situats en els llocs més estratègics de la ciutat.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.