“Bouquet Experience és com anar al cinema; la sala és la mateixa però l'experiència sempre és diferent”

2018-02-26

Es defineixen com un espai multifuncional on gaudir del món del maridatge i sorprendre's amb experiències gastronòmiques exclusives. Però, què és realment Bouquet Experience?Hem quedat en el local de Roger de Llúria 35 amb els seus creadors, Toni Cot i Xavier Alcázar, per descobrir més sobre aquest restaurant tan misteriós.

Com va començar la vostra aventura? Tots dos veníeu del món de la restauració?

Xavier: Sí i no. Ens vam conèixer fa més d'un any i, encara que per la meva banda jo ja em dedicava concretament a la gastronomia, Toni és enòleg i tenia un negoci dedicat exclusivament al vi. No obstant això, ell ja havia anat ideant una sèrie d'experiències que combinaven la gastronomia amb el vi i la cultura, però aquestes cada vegada s'havien tornat més complexes fins que es va adonar que necessitava reforç gastronòmic. Llavors unim forces.

Toni: Correcte. Jo tenia una tenda de vi en la qual fèiem moltíssims tastos que al principi solament se centraven en el vi. Amb el temps vaig ser incorporant la gastronomia. Poc després em vaig adonar que la gent s'interessava més pel formatge que pel vi al què acompanyava. Em preguntaven coses sobre formatge que jo desconeixia completament.

Com us vau instal·lar en el local?

X: Ens instal·lem en el local el febrer de 2017 i vam fer un parell de reformes. No era necessari fer grans canvis perquè el local ja ens agradava molt, així que no va requerir una gran inversió. Així i tot vam fer algun petit canvi per tenir-ho completament al nostre gust i finalment obrim el 4 d'abril.

El vostre model de negoci és bastant complex…

T: De fet, el nostre model de negoci no existeix. Ens agrada dir que és el R+D del món de la restauració.

X: En un món tan competitiu com és el de la gastronomia a Barcelona volíem presentar alguna cosa trencadora. No som el típic restaurant. Per això a primera vista el nostre local ja és diferent de tots els altres. Qui acudeixi aquí ha d'experimentar un valor afegit més enllà del menjar i la beguda. Ha de sortir d'aquí amb una experiència i uns coneixements nous.

En la vostra carta, si no m'equivoco, cada plat té el seu vi…

X: Sí! El que fem és unir en matrimoni cada plat amb la seva beguda. Comencem exclusivament amb el vi, però ara ja afegim el servei, el vodka, el tequila i diferents cerveses.

T: Garantim que et sorprendran.

X: De fet hi ha diverses cartes.

Cert. Teniu la carta del restaurant i la carta de la Vi-Caria.

X: Exacte. En la carta de la Vi-Caria podríem dir que funciona a l'inrevés. Separem les begudes que tenim i oferim les millors tapes per acompanyar-les.

Bouquet Experience. ©Baco y Boca

Parlem ara de la vostra oferta estrella: les experiències. Què ens podeu explicar sobre elles, sense desvetllar massa?

X: Com ben has dit, és el que ens diferencia. Oferim moltes, més de trenta. Avui, per exemple, vindrà un grup d'una empresa a viure l'experiència de la muntanya. Ells solament saben que vénen a un sopar, però nosaltres anem a introduir-los en una vivència que no s'esperen. El que pretenem és que al cap de 10 minuts ja no estiguin en Roger de Llúria ni a Barcelona, sinó enmig d'una vall. Volem que sentin el riu, que facin olor l'herba i sentin la seva humitat.

T: Comencem amb un aperitiu tirolès, deixem que la gent passegi per un camp de violetes. És un viatge sensorial; la gent realment sent que està en el Tirol. Després passem a la Cerdanya, ens movem entre vaques i cols i oferim un Trinxat. En els Andes els expliquem les tradicions maies, en el Kilimanjaro descobrim el món de la xocolata…

Una experiència completa, vaja.

T: Totalment. És un sopar súper complet: menjar, beure, passar-ho bé. Els ensenyem a catar, a servir… en un ambient completament buscat.

I què podeu explicar-nos de l'experiència del Liceu?

 X: Cada vegada que estrenen una obra, preparem un sopar experiencial en la qual acudeix algú del Liceu i ens explica més sobre l'obra. Nosaltres la recreem gastronòmicament parlant i després anem a veure-la.

T: Hi ha gent que diu que venir a Bouquet Experience és com anar al cinema; la sala és la mateixa però l'experiència sempre és diferent.

S'explica per allà que els assistents a les vostres experiències també participen en elles…

X: Clar! És dinàmic i participatiu. No hi ha cambrers, cada persona ajuda al servei de la taula. Forma part del protocol. Aquí es viu i s'aprèn.Diries que van dirigides a algun públic en concret?

X: Les experiències en si van majoritàriament dirigides a grups tancats. Així i tot de vegades hi ha calendaris d'experiències. En aquest cas, acudeixes i et sentis amb gent desconeguda, que després d'unes tres hores de sopar pot ser que s'hagin convertit en els teus millors amics.

Hi ha alguna experiència en concret que vulgueu destacar?

X: La Catalonia Experience Barcelona, per exemple. És una experiència que toca la cultura, la gastronomia, el vi i el cava de Barcelona. Presentem el pa amb tomàquet, el porró, els calçots i les torres humanes i expliquem el seu origen. Va més dirigida al públic de fora.

T: La nostra nova experiència d'art és la crême de la crême. 12 quadres, 12 històries. L'objectiu és que ens endinsem al món de cada obra d'art. És totalment experiencial.

I per finalitzar. Us heu trobat amb alguna dificultat?

X: Sí. Com comunicar tot això que tenim. De moment funcionem bastant arran del boca a boca. Encara no hem desxifrat com transmetre al públic general tot el que oferim en aquest restaurant tan peculiar.

 

Bouquet Experience. ©Baco y Boca

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.