5 miradors per gaudir del skyline de #Barcelona…gratis!

2018-06-29

La curiosa orografia de Barcelona, un pla delimitat a l'est i a l'oest per la muntanya de Montjuïc i la serra de Collserola respectivament, fa que a la nostra ciutat hi hagi molts espais des dels quals captar sensacionals fotos panoràmiques. Solament fa falta entrar a Instagram i seguir hashtags com #barcelonatopviews o #skylinebarcelona per veure fins a quin punt a la gent li agrada pujar a la xarxa imatges amb el skyline de la ciutat. Per això avui us proposem cinc llocs des dels quals obtenir les millors instantànies de Barcelona per pujar al vostre mur. I el millor de tot, sense haver de pagar per accedir a ells! Alguns són molt coneguts, uns altres estan encara per explotar, però tots els enclavaments que us proposem mereixen la pena ser visitats almenys una vegada. Comencem?

1. Montjuïc

 

Tota la muntanya és un gegantesc mirador. Montjuïc compte entre els seus estribacions amb diferents llocs en els quals gaudir d'una gran panoràmica de la ciutat, de la façana marítima…i fins i tot del Baix Llobregat. Un dels enclavaments més destacats és la terrassa del MNAC, des de la qual s'obté una gran perspectiva de l'avinguda Maria Cristina, amb les quatre columnes de Puig i Cadafalch i les torres venecianes en primer lloc, amb la resta de la ciutat darrere i Collserola al fons, coronada per la basílica del Tibidabo i la torre de telecomunicacions.

 

A mesura que anem ascendint per la muntanya, les vistes es tornen més panoràmiques, guanyant perspectiva. Un bon exemple d'això és l'avinguda de Miramar des d'on podrem veure la part nord de la ciutat i la façana marítima, amb el PortVell, la Barceloneta i la Vila Olímpica al fons. I per tenir una visió 360º, el castell de Montjuïc és la millor opció, ja que en estar en el cim de la muntanya permet contemplar tots i cadascun dels punts cardinals de la nostra ciutat. Solament és qüestió de decidir quin ens pot donar més likes ;-) 

Vistes de Barcelona des de la terrassa d'El Xalet, a Montjuïc

2. La Creueta del Coll

 

Un pulmó situat a la zona alta de la ciutat (geogràficament parlant), gairebé tocant ja a la serra de Collserola i que conserva una forta personalitat heretada de l'antiga Pedrera del Coll, que estava situada en un pujol. El seu principal al·licient és sens dubte l'excel·lent panoràmica que s'obté de Barcelona. Sense la massificació d'altres miradors, com les bateries antiaèries del Carmel, la Creueta del Coll és un lloc idoni per poder gaudir d'un pícnic veient el vespre de la ciutat.

 

Un altre dels al·licients per visitar el lloc són un estany que a l'estiu serveix de piscina municipal per als veïns del barri, i una escultura realitzada per Eduardo Chillida i anomenada Elogi de l'Aigua, feta amb formigó i amb un pes d'unes 50 tones que es troba suspesa damunt de l'aigua i únicament sostinguda per quatre cables d'acer ancorats en la roca, la qual cosa dóna a l'escultura una sensació de lleugeresa sorprenent. 

3. Els Búnkers del Carmel

 

Un dels llocs més cool de Barcelona. Fora dels límits del parc del Guinardó, però a escassos minuts d'ell, es troben les bateries antiaèries del Turó de la Rovira, o el que és el mateix, els búnkers del Carmel, construïts en el cim del pujol durant la Guerra Civil i en el qual es van instal·lar unes bateries antiaèries per defensar la ciutat dels bombardejos feixistes. 

 

Lluny del seu passat lúgubre, l'espai s'ha posat de moda en els últims anys, ja que és un dels pocs llocs des dels quals es pot gaudir una panoràmica de 360º de tota la ciutat. Allí acudeixen centenars de visitants cada dia per fer-se una foto amb la ciutat als seus peus o per realitzar un pícnic amb el qual reposar forces després de l'ascensió a l'alt del pujol. Encara que sigui un lloc molt freqüentat, l'excel·lent rotació de persones fa que la sensació de llibertat i tranquil·litat en un dels cims de la ciutat sigui total.

 

4. Carretera de les Aigües

 

Una balconada de gairebé 10 quilòmetres amb vista a Barcelona. En la faldilla de Collserola s'estén aquesta pista forestal que va des del barri de Penitents fins al de Pedralbes passant per Vallvidrera, i que acaba a la plaça Mireia d'Esplugues, al costat del Club de Tennis Diagonal. En total, més de 9 quilòmetres pels quals passejar i jugar a descobrir perspectives diferents d'edificis singulars: la torre Bellesguard, el col·legi Sant Ignasi de Sarrià, la caserna militar del Bruc, el campus universitari de la UB, el Camp Nou…i així fins a on t'aconsegueixi la vista, ja que gràcies al seu plànol elevat permet obtenir una panoràmica de tota la plana de Barcelona, fins al Fòrum i les tres xemeneies de Sant Adrià. 

Barcelona vista des de la carretera de Vallvidrera

 

5. Esplanada del Tibidabo

 

Amb 512 metres d'altitud, l'esplanada que s'obre als peus de la basílica del Sagrat Cor és sens dubte el punt més alt des del qual contemplar Barcelona…gratis. Més elevat, encara que de pagament, és el Mirador de la Torre de Collserola, a 560 metres sobre el nivell del mar, i amb unes vistes que, en condicions meteorològiques normals, aconsegueixen els 70 km de distància, podent albirar el massís de Montserrat i la Serra del Cadí-Moixerò. 

 

Però com les opcions plantejades fins ara són per a una ruta low-*cost, el Tibidabo es converteix en el millor mirador de tots quants posseeix la ciutat. A més de la seva altura, la seva ubicació gairebé centrada en l'eix nord-sud de Barcelona fan que la panoràmica sigui total, aconseguint a encaixar tota la plana de Barcelona en la pantalla del teu mòbil, des de l'Observatori Fabra al castell de Montjuïc, passant pel Park Güell i les torres Mapfre.

Panorámica de la ciutat vista des d'un smartphone

 

Encara que en aquest post ens hem centrat en els miradors naturals i perifèrics de la nostra ciutat, Barcelona té dins del nucli urbà molts altres llocs en els quals gaudir del seu skyline mentre s'assaboreix una barbacoa o un bon còctel d'autor. Tocarà gratar-se la butxaca per viure'ls, però l'experiència valdrà la pena. I la quantitat de likes obtinguts, també. Així que romaneu atents.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.