Etiquetes per a mantenir l'ordre a casa

2021-08-11

Els gurus de l'ordre ja han fet un pas més en pro de l'organització dels espais a la llar. Si amb mètodes com KonMarie o FlyLady vam aprendre a classificar, endreçar i optimitzar tot el que teníem a casa, ara, a més, ho etiquetarem. Perquè si organitzem les nostres llars i volem mantenir aquest ordre en el temps, resulta fonamental saber on guardem cada cosa.

Amb aquest objectiu, la tendència a l'etiquetatge s'expandeix cada vegada més cap als objectes de la llar per a ajudar-nos a ser més ordenats. I és que té molta lògica. Si els espais de magatzematge, a més d'estar ben organitzats, tenen una etiqueta que ens recorda que cada cosa ha d'anar a un lloc, les probabilitats d'èxit quant a ordre es refereixen, augmenten.

Plataformes com Instagram i Pinterest són un autèntic aparador d'inspiració i darrera d'etiquetes com #personalizacion #etiquetaspersonalizadas o #etiquetasparafrascos s'amaguen multitud de propostes i idees que poden ajudar-nos si volem fer el pas i començar a etiquetar els diferents espais de la nostra casa. Et deixem amb algunes de les idees i usos més populars, encara que en tema d'etiquetes la imaginació serà la teva millor aliada:

A la cuina: Si ja has ordenat el teu rebost amb pràctics pots de vidre per a emmagatzemar farina, arròs, pasta, llegums o cereals, és el moment de retolar-los, d'aquesta manera podràs distingir cada producte més fàcilment i fer-ho accessible per a tots.

Al bany també podem aplicar etiquetes en els nostres tocadors, organitzadors, pots de vidre per a cosmètics… la idea és tenir cada producte i espai ben identificat.

Despatx: Una altra bona idea és etiquetar carpetes, quaderns, fins i tot classificadors i calaixos, d'aquesta manera tindrem una pràctica informació a mà que ens ajudarà a mantenir l'ordre en aquesta zona de la casa i a trobar ràpidament material o documents que necessitem.

Zones de magatzematge: Armaris de la roba, jogueters, sabaters, etc. Tot val! Col·loca etiquetes que et permetin saber, amb un sol cop de vista, què guardes a cada espai. Sens dubte estalviaràs temps obrint i tancant caixes i, a més, ajudaràs als nens de la casa a millorar la seva autonomia.

Mr Mint silla

Cadira amb vinil Mr. Mint (www.mrmint.es)

Però no sols es tracta d'etiquetar objectes d'ordenació. Les etiquetes s'han guanyat un lloc propi entre les més noves opcions de decoració que proposen retolar també cadires, penjadors i penja-robes o tovallolers amb els noms de cada membre de la família. La idea és potenciar l'ordre, però també atorgar a la casa un plus de personalització, una tendència que s'obre pas amb força dins i fora de les llars. En personalitzar cada etiqueta al gust, a més de fomentar l'ordre i l'organització a casa, estarem aportant un toc de disseny.

Ara, les clàssiques etiquetes de dymo no són l'única opció. Podem fer les nostres pròpies etiquetes o comprar-les fetes. En qualsevol cas, les opcions són infinites: vinils personalitzats, adhesius reutilitzables amb efecte pissarra, segells d'estampació, etiquetes kraft… I per als més creatius també hi ha múltiples opcions de lettering per a personalitzar cartells i etiquetes.

NN Promoción Via Augusta

NN Via Augusta, 349-355

Però si encara no has fet el primer pas, que és ordenar la teva casa de manera efectiva, et deixem algunes claus que t'ajudaran a començar aquí ().

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.