Oficines a edificis singulars

2017-05-04
Un futbolí o una taula de billar al bell mig de l'oficina? Per què no! Grans marques com Dropbox, Lego i més, han optat per deixar enrere la vella oficina i construir un espai de treball més creatiu i estimulant. Què no et sorprengui! Ja que passem moltes hores a la feina... És reconfortant estar a gust.

Estàs ara en la teva oficina? Perfecte! Imagina col·locar un futbolí o un billar per desconnectar d'una complicada reunió, o tenir un còmode sofà amb forma de barca per poder llegir l'últim informe mensual. T'agrada oi que sí? Enhorabona! Acabes de transformar la teva oficina en el teu espai de treball.

 

En una època en la qual tot canvia, les maneres de treballar també ho fan. El teletreball i el coworking ja no són futur sinó present. I el mateix està passant amb els espais de treball, tornant-se cada vegada més creatius i estimulants.

Així, la cosa que va començar semblant una extravagància d'un gegant tecnològic com Google, ha estat copiada per Dropbox, Llego i d'altres multinacionals que, per fi, han entès que l'espai de treball és un element més a tenir en compte per aconseguir una major productivitat i un millor ambient laboral.

Vistes al mar, edificis amb història, espais funcionals i diàfans... Tot val amb tal de seduir a les empreses per ocupar els nous espais de treball. Aquest fenomen a poc a poc es va implantant també el nostre país i, de rebot, a Barcelona. Com recollia un article d'Expansió, les oficines en espais singulars planten cara a les àrees de negocis.

 

Una bona mostra d'això és la Torre Enric Cera, palauet noucentista situat a escassos metres de la Via Augusta i que ha estat rehabilitat integralment mantenint el volum d'aquest espai únic protegit. Les diverses plantes d'aquest edifici disposen de sales diàfanes i terrasses en algunes d'elles. I per a terrassa la que posseeix la golfa de la casa, des de les quals poder gaudir el fantàstic jardí privat i d'impressionants vistes al Tibidabo i la serra de Collserola. Ben comunicat amb el centre de Barcelona per FGC i autobús, es converteix en l'escenari ideal per ser seu corporativa d'una gran empresa.

 

 

 

I si d'edificis històrics es tracta, la Casa Lleó i Morera és un recinte ideal per establir un centre de treball. Situat en ple Passeig de Gracia, aquest edifici modernista llueix art per tots costats. Obra de Lluís Doménech i Montaner és considerada una de les millors obres modernistes per la intensa aportació artística dels millors artesans de l'època. La majestuositat de l'edifici s'aprecia ja des de l'exterior gràcies a la seva preciosa façana i s'accentua en arribar al vestíbul, la seva majestuositat s'incrementa en travessar el llindar i ascendir al saló, la galeria o la sala de fumadors.

 

 

 

Sense tanta història, però també característic és la Torre Tarragona, edifici situat en un entorn de gran afluència de públic i al costat del recinte firal de Montjuïc. Allí s'ha traslladat recentment l'empresa  ToolsGrup. A la seva nova seu, la companyia dedicada al desenvolupament de solucions per a l'optimització i la planificació de la cadena de subministrament ha incrementat el seu espai en més d'un 70% respecte a la seva anterior ubicació. Ara, els més de 50 treballadors troben majors facilitats per desenvolupar la seva activitat professional, gràcies a uns espais millorats que fomenten el treball en equip i la comunicació entre departaments, com un open space que potencien la relació entre el personal.

 

 

Aquests són solament alguns exemples. Amb el temps hi hauran més, perquè aquest corrent és imparable i les empreses ho saben. Els telèfons, els cotxes, les televisions... Tot evoluciona. I ara li ha arribat el torn a les oficines. O millor dit, als espais de treball.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.