La cavalcada de Reis a Barcelona

2017-01-04

Barcelona celebrarà el proper 5 de gener la seva tradicional Cavalcada de Reis, una festa que es repeteix cada any des de 1940, per oferir una gran rebuda a les seves Majestats els Reis Mags.

Després d'un llarg viatge per mar des del llunyà Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a la ciutat al volant de les 16:30 h, atracant el seu vaixell en el Moll de la Fusta. Allí seran rebuts per l'alcaldessa, qui els lliurarà les claus de la ciutat perquè, solament durant aquesta nit, puguin obrir les portes de totes les cases de Barcelona i lliurar els seus regals.

Als 18 h s’iniciarà el començament la desfilada de carrosses acompanyat de comparses, dansaires, carters reals i un seguici de patges. El recorregut, que durarà tres hores, discorrerà per els carrers Av. Marquès de l'Argentera, Pla de Palau, Pg. Isabel II, Via Laietana, Pl. Urquinaona, Fontanella, Pl. Catalunya, Pl. Universitat, Rda. Sant Antoni, Sepúlveda, Av. Paral·lel, Pl. Espanya, fins a arribar a Av. Maria Cristina.

A més de la cavalcada principal, altres barris de la ciutat celebrin la seva pròpia festa: Sant Andreu, Horta, Les Corts, Sant Martí, Sants o Sarrià. També se celebrin cavalcades de reis a Badalona, Hospitalet, Sant Adrià del Besos o Santa Coloma de Gramenet.

Cap nen sense joguines!

Aquest any Ràdio Barcelona celebra el 50 aniversari del seu especial de reis “Cap nen sense joguines” amb una marató solidària de 20 h.

El programa, que des dels seus inicis té per objectiu aconseguir que cap nen de Barcelona visqui el dia de Reis sense joguines, s'emetrà el 5 de gener des de les 9h del matí i comptarà amb alguns dels periodistes més destacats de la cadena (Àngel Casas, Andreu Buenafuente, Antoni Bassas, Gemma Nierga…).

Cada hora subhastaran un dels objectes cedits per personatges rellevants del món de la cultura, l'esport i la política. A les 21h,  començarà la subhasta de la resta d'objectes, presentada i dirigida, com cada any, per Rosa Badia.

Descobreix aquí com participar!

I per les compres d'última hora…

Recorda que si et queda alguna compra pendent o vols fer una passejada després de la Cavalcada, pots acudir a la Fira de Reis, que donis de 1877 instal·la més de 200 parades en la Gran Via de les Corts Catalans de Barcelona, entre els carrers Muntaner i Calàbria, i la nit de Reis obrin fins als 3 h!

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.