PANOT Mobility obre les portes a Barcelona per a abanderar la mobilitat urbana

2021-09-22

Innovació, transformació, compromís i disseny. Així és PANOT Mobility, la nova marca de mobilitat urbana que neix a Barcelona per a donar resposta a les necessitats d'un entorn cada vegada més conscient i compromès amb l'urbanisme sostenible. Un projecte amb una premissa molt clara: demostrar que moure's de manera saludable i eficient per la ciutat té un impacte molt més positiu en les persones i en el medi ambient del qual podem imaginar, i alhora, iniciar un canvi real en la mobilitat urbana, que ja resulta tan necessari com ineludible.

Així, la flagship de PANOT Mobility, situada en el local de l'edifici Illa Augusta de Núñez i Navarro, ha obert ja les portes superant totes les expectatives amb un llançament d'excepció: PANOT, la primera e-bike 100% sostenible, made in Barcelona.

PANOT

De nou hem volgut reunir-nos amb Didac Sabaté i Álvaro Ovejero, els impulsors de la marca, per parlar sobre mobilitat urbana sostenible, ciutats sense carboni i, per descomptat, per a conèixer a fons PANOT. Us avancem que, si al juny ens van conquistar amb la bestreta del que seria el seu projecte, ara que ens el presenten al complet, només podem acabar d'enamorar-nos.

En preguntar-los sobre el paper de la bicicleta en la transformació de les ciutats, la resposta és clara: "A PANOT creiem en el poder transformador de la bicicleta i en el seu impacte en la nova cultura de la mobilitat urbana. Creiem en una ciutat sense mals fums, en definitiva, en un lloc més amable per a tots. L'entorn fa anys que va evolucionant i demanant un canvi en la forma en la qual ens desplacem, i en els últims mesos aquest procés s'ha accelerat encara més si cap. Tots som molt conscients, ara més que mai, que les nostres accions incideixen de manera directa en el nostre benestar i en el de tots. Si volem apostar per una major qualitat de vida, unes ciutats més intel·ligents i una major protecció del nostre medi, només existeix una resposta: compromís i acció".

Per això, sota el lema quan mous la teva consciència, mous la de tots, PANOT, ve a impulsar la mobilitat sostenible a Barcelona: "Per a nosaltres aquesta bicicleta és el vehicle que ens ajudarà a dur a terme aquest missatge, a complir la nostra missió d'abanderar aquesta transformació de les ciutats, que a Barcelona ja ha començat, i a fer-ho d'una manera activa. No volem que es quedi en paraules buides, volem que sigui una realitat i no només en l'àmbit de producte, per això, la nostra idea a futur és abastar més àrees perquè PANOT Mobility jugui un paper clau en aquesta transformació activa. Volem formar una comunitat de persones que creguin en el canvi i que vulguin ser part d'ell, aquesta és la clau".

PANOT neix de la pròpia experiència dels seus creadors i ha estat dissenyada al detall per a adaptar-se a les exigències de mobilitat de ciutats com Barcelona i Madrid: "Des del principi sabíem on havíem d'anar a parar quant a funcionalitat, agilitat i fiabilitat. Des de la nostra experiència hem creat una bicicleta per a tothom. Perquè les persones que no estan familiaritzades amb la bici també puguin agafar PANOT i se sentin còmodes i segures".

Una e-bike íntegrament ideada, dissenyada i desenvolupada a Barcelona per a la qual els seus creadors han confiat en un partner de primer nivell, un dels estudis multidisciplinaris més grans d'Europa que fusiona disseny amb simulació i creació de prototips, situat en una de les antigues fàbriques tèxtils del Poble Nou industrial: "Per a nosaltres era important treballar amb un estudi que entengués a la perfecció el nostre missatge i la idea que teníem al cap. La nostra elecció va ser un encert, de seguida vam veure que aquest havia de ser l'equip que ens ajudés a dissenyar i desenvolupar el nostre producte. Hem fet moltíssimes modificacions i hem trigat diversos mesos a afinar el disseny que per a nosaltres era òptim, però tot el procés ha estat molt flexible".

PANOT Mobility

I a partir d'aquí, amb el disseny ja finalitzat, a PANOT Mobility duen a terme la compra de components per tot el món: des del Canadà, el Japó, Alemanya, etc. Per a traslladar-los a un magatzem situat a Portugal en el qual es realitza l'assemblatge de totes les peces, la pintura i la distribució de cada unitat.

Per a Álvaro i Dídac, el suport de cadascun dels partners que els acompanyen des de l'inici és una de les claus indiscutibles del seu èxit: "El nostre és un projecte petit, però molt ambiciós. Hem sortit ja al mercat amb un posicionament molt fort i això també és gràcies als partners que ens han acompanyat en aquesta aventura i amb els quals continuem anant de la mà. Perquè al final la clau està a continuar avançant, continuar innovant. Hem tingut la sort de comptar amb partners molt compromesos que des del principi han cregut en el producte i en el nostre missatge i han fet possible que ara puguem estar llançant PANOT Mobility. I això et dona la confiança de pensar, ho estem fent bé".

I en aquest sentit asseguren que: "L'equip de Núñez i Navarro ha estat clau per a nosaltres, per a estar avui aquí, ja que sabíem per endavant que buscar amb ells un espai per a nostra flagship era una garantia. I així ha estat. Aquesta ubicació és estratègica i parla molt del nostre projecte perquè és coherent en tots els sentits. La localització, l'edifici sostenible, està tot alineat i al final, tots aquests detalls sumen per a donar la coherència que busquem a tot el projecte".

Una coherència que han sabut mantenir sense desviar-se ni un mil·límetre del seu full de ruta inicial, malgrat la complexitat del context actual: "En tots aquests mesos ens hem trobat amb molts problemes que estan afectant tant dins com fora del sector del ciclisme i que podrien haver-nos fet dubtar o desviar-nos de la nostra idea, però tenim molt clar que hem de ser coherents amb el nostre missatge. Si volem fer una bici sostenible, fiable, funcional, hem de ser coherents i dur a terme aquest projecte tal com l'hem previst des de l'inici".

Cada dia al nostre país es duen a terme 123 milions de desplaçaments, dels quals més del 50% són trajectes urbans inferiors a 10km amb una velocitat mitjana de 10km/h. S'estima, a més, que en 2050 el 68% de la població viurà en ciutats. Amb aquestes xifres sobre la taula, la bici es reafirma com el transport més àgil, eficient, saludable i sostenible per a distàncies urbanes de fins a 10-15 Km.

Tal com ens expliquen els dos socis: "Hem creat la bicicleta que nosaltres considerem que és ideal per a la micro mobilitat de ciutats tipus Barcelona i Madrid, per a distàncies inferiors a 10 quilòmetres. I la clau ha estat fer-ho des de la nostra pròpia experiència. Triant la grandària de roda, la motorització, la geometria de la bici que permet una posició còmoda i segura. Tot. I aquesta és la diferència. Perquè quan tu importes o compres un producte ja fet estàs encotillat en el que hi ha, no tens poder de decisió. En aquest projecte hem parit cada detall de la bici a partir del nostre know-how com a usuaris i com a professionals del sector".

PANOT és una marca global que va dirigida a tothom, perquè parla de mobilitat urbana i ha estat pensada i dissenyada perquè així sigui: "Hem creat un producte dirigit a totes les persones que vulguin desplaçar-se per la ciutat de manera eficient, saludable i sostenible. La mobilitat urbana és elèctrica, per molts motius, entre ells per a poder adaptar-se a tota mena de públics. Un dels principals motius de desplaçament en ciutats és per a anar al treball, per això aquesta bici, gràcies al seu motor elèctric Shimano Steps E5000, permet portar-la sense suar; ens oblidem de la cadena per a usar una corretja lliure de greix i òxid que evita que ens taquem els pantalons; rodes de 20 polzades, per a major seguretat; sistema de banda antiburxades, frens de disc, i amb totes les facilitats de pagament i finançament".

PANOT Mobility

A la Flagship de la marca a Barcelona, Álvaro i Didac han creat "un espai multidisciplinari que tindrà showroom, zona de treball i una secció més social des de la qual poder dur a terme la part de transformació i promoure el concepte de mobilitat i transformació urbana amb xerrades, etc. I que, per descomptat, comptarà amb un mínim estoc perquè la gent pugui disposar de la bicicleta al moment, provar el producte, etc. encara que el nostre principal canal de vendes de moment sigui l'en línia".

Presentar-vos PANOT avui no és casualitat, és la nostra particular manera de celebrar el Dia Europeu sense cotxes, una jornada que posa el fermall final a la Setmana Europea de la Mobilitat 2021 i que cada any se celebra per a conscienciar sobre la importància d'actuar en pro d'una mobilitat urbana sostenible que contempli alternatives ecològiques, com la bicicleta. Perquè com afirmen des de PANOT: "El moviment es demostra pedalant". I tu, t'uneixes al canvi?

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.