La Rotonda de Núñez i Navarro ja brilla amb llum propia

2016-09-23

Faci's la llum! I 86 bombetes led van il·luminar l'última joia modernista de Barcelona, en el penúltim pas de Núñez i Navarro per recuperar l'emblemàtic edifici dissenyat en 1906 per l'arquitecte modernista Adolf Ruiz Casamitjana. Mentrestant, a l'interior de l'edifici les obres d'adequació avancen a bon ritme i es preveu que les oficines, locals i places d'aparcament estiguin llistes per al seu lloguer a partir de novembre. La presentació pública de la Rotonda serà el 29 d'octubre, quan el Grup té previst convocar una jornada de portes obertes.


 

Reflectir la bellesa original sense ser vists

El procés d'il·luminació de la façana s'ha realitzat en paral·lel a la rehabilitació de l'edifici i en diverses fases a causa de la singularitat de la cúpula, i sempre amb la intenció de situar acuradament tots els sistemes, per reflectir la bellesa original de l'arquitectura sense ser vists. Un sensor de llum en l'exterior de l'edifici activarà cada dia 86 bombetes led amb regulació lumínica, que s'apagaran a mitjanit per respectar el descans veïnal.

El disseny, dut a terme per l'empresa BMLD, ha durat tres mesos i està articulat entorn de dos eixos: el templet i les façanes. Per a la directora del projecte, Birgit Walter, “el concepte lumínic potencia aquest eix i la seva cúpula sent les dues façanes banyades suaument amb una llum càlida, integrada en la mateixa arquitectura. Per la seva banda, l'eix de l'edifici banya la pell de la façana amb una il·luminació lleugerament més càlida, situada en les terrasses, per fer-la ressaltar. Aquest mateix concepte d'ús de diferents temperatures de color de llum s'aplica a la cúpula per contrastar l'interior i exterior dels elements ornamentals”.
 


Ampliació del concurs fins al 2 de novembre

Coincidint amb la il·luminació nocturna de la torre Andreu, i a fi que els participants puguin aprofitar l'aspecte nocturn de l'edifici, Núñez i Navarro ha ampliat fins al 2 de novembre el termini del concurs fotogràfic #MiraLaRotonda, que premiarà les millors fotos de l'edifici realitzades per usuaris d’Instagram. Núñez i Navarro convida a barcelonins i visitants a fer seu el descobriment de la façana amb l'etiqueta #LaRotondaNN.

 


 

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.