Fes check abans de vacances! Consells per a una tornada a casa sense ensurts

2021-07-21

Per a la gran majoria les vacances estan a punt de començar. I molt probablement tenim preparada alguna escapada fora de casa per a desconnectar i recarregar energies. Tant si tens pensat marxar uns dies com algunes setmanes, és important que tinguis en compte unes certes recomanacions de seguretat que, sens dubte, contribuiran a que el teu retorn es produeixi de manera tranquil·la i sense ensurts.

Aquest estiu, més enllà de preparar les maletes i deixar la teva casa neta i recollida per a la tornada, et recomanem fer un check dels següents punts abans de tancar la porta, pren nota!

No deixis objectes de valor a la vista. Si a la teva llar disposes d'armaris de seguretat o caixa forta, és preferible que guardis en ells els teus objectes de valor. Si no disposes d'una, col·loca les teves pertinences més preuades en un lloc que no sigui visible ni massa accessible.

Electrodomèstics i aparells elèctrics en off. Desconnecta tots els aparells que puguis, des dels electrodomèstics, TV, ordinadors, el wifi... I no els deixis en estand by perquè la llumeta vermella pot suposar una despesa en la factura de la llum de fins a un 10%. A més, d'aquesta manera, evitaràs els possibles danys ocasionats per un tall elèctric o pujades de tensió.

NN Promoción Ample, 11 Núñez i Navarro

NN Promoción Ample, 11-13

La nevera buida, molt millor. Uns dies abans de marxar-te, repassa tot el que tens en la nevera i intenta consumir-ho. Si estaràs molt temps fora de casa, el més pràctic és que la buidis totalment, la desendollis i la deixis oberta per a evitar males olors. Si no està buida llavors el més adequat és deixar-la en el mínim nivell de fred possible, per a evitar que es malgasti energia.

Tanca la clau de pas del gas i la de l'aigua. Aquest és un pas molt important que sovint oblidem, però que resulta imprescindible per a evitar qualsevol mena d'accident o fuIta. Comprova que les aixetes de tota la casa estan ben tancades i que no hi ha fuites.

 

NN Promoción Passeig de Gràcia, 125-127 Núñez i Navarro

NN Promoción Passeig de Gràcia, 125-127

Tanca bé portes, finestres i balcons. No oblidis tancar amb clau la porta principal de la casa i assegurar finestres i balcons. Si a més tens instal·lats blocadors de seguretat en les finestres corredisses, millor que millor. No obstant això, és recomanable no baixar del tot les persianes de la casa, d'aquesta manera des de fora no farà la sensació d'habitatge buit.

NN Promoción Via Auusta Núñez i Navarro

NN Promoción Via Augusta, 349-355

Tens alarma de seguretat? No oblidis connectar-la. Si tens algun sistema o dispositiu de seguretat de la llar recorda activar-lo en sortir de casa. I si no tens alarmes, una bona idea és deixar les claus de la teva casa a algú de la teva total confiança perquè, periòdicament, pugui anar passant a donar un cop d'ull i controlar que tot segueix bé. I de pas, en cas que tinguis plantes o zones verdes a casa com a jardí o terrassa, també pugui regar-les.

Actualment existeixen moltes opcions addicionals, com els reguladors d'intensitat de la llum o simuladors de presència que encenen determinades llums de la casa en les franges horàries programades perquè sembli que hi ha gent. Fins i tot solucions de domòtica més avançades que contribueixen a millorar la seguretat i eficiència de la casa, també en la distància.

I, finalment, un consell: millor no anunciïs el teu viatge a les xarxes socials. A tots ens fa il·lusió compartir amb les nostres comunitats en línia els plans que hem preparat per a les vacances. Però és important recordar que, precisament, a través de la informació que publiquem en xarxes socials podem estar revelant detalls importants, com el temps i les dates en les quals la casa romandrà sola, que ens deixen desprotegits davant possibles robatoris.

Check llest? Amb aquests senzills passos podràs marxar de casa i gaudir de les teves vacances sabent que ho has deixat tot preparat.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.