Opengram19. Capturant el paisatge urbà de #Barcelona

2019-11-28

Un noi amb texans i una samarreta de màniga curta baixa unes escales amb el seu mòbil a la mà aliè a la composició que està realitzant en aquest mateix moment amb l'entorn que li envolta. Per darrere seu, un espectacular edifici amb acer, vidrieres i un petit jardí vertical que cau per tota la façana. Per davant del noi, a l'altre costat de la barana que serveix de suport en les escales, uns petits arbustos ens assenyalen l'incipient jardí que s'està formant al costat de l'edifici, el nou Centri Esportiu Municipal del Turó de la Peira, a Barcelona. Aquesta imatge, captada per l'arquitecta Laura Montes, és tan sols una de les deu finalistes del concurs #Opengram que organitza cada any el 48h Open House Barcelona amb el patrocini de Grup Núñez i Navarro.

 

Opengram19

 

Com les altres nou imatges, la foto de Laura Montes exemplifica a la perfecció el tema del concurs d'aquest any: el paisatge urbà, en el qual es fundin els edificis de la programació del festival, celebrat a Barcelona el mes d'octubre passat i en què es va promoure i va reivindicar la figura de la dona arquitecta a través de la figura fictícia de Pilar Casas Mur, una arquitectura que representa aquesta dona arquitecta que ha participat en obres arquitectòniques al llarg de la història però que sempre ha estat invisibilitzada.

 

Opengram19

 

Aquest afany visibilitzador de la dona en l'arquitectura ha servit d'esperó perquè aquesta edició elles hagin estat, i siguin encara, les protagonistes. I és que dels 10 finalistes, vuit responen a un perfil femení: @raquelanse, @silvia.terron, @sofiaargelich, @angelspradilla, la ja esmentada @laura_*montes91, @merydoce, @antodos i @mont_flower. Al costat d'elles, @manuel.pichazaca, @bertrandguichoux completen el quadre de finalistes. 10 triats entre més de mil fotos que un jurat d'experts ha analitzat una a una fins a donar amb les 10 que, al seu judici, millor s'adaptaven al tema d'aquest any. Una cosa realment complicada, perquè el 48h Open House Barcelona ha tornat a estimular l'experiència creativa dels participants, que han sabut unir en una mateixa imatge, arquitectura, paisatgisme i fotografia, tres disciplines molt diverses entre si. Fet el més difícil, ara ens toca a nosaltres, el gran públic triar quina és la millor foto de totes. El sistema és molt fàcil. L'organització del 48h Open House Barcelona ha compartit en el seu perfil d'Instagram totes les fotos finalistes. La que més likes obtingui el dia serà la guanyadora. Una estada per a dues persones en un hotel de Núñez i Navarro està en joc. La solució, el pròxim dia 3 en l'acte que se celebrarà a Seventy Barcelona. A les nostres mans està. Facin joc, senyors

 

Opengram19

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.