6.000 visitants. Gràcies per formar part de la Rotonda!

2016-11-03

 

El del cap de setmana passat ha estat un d'aquests esdeveniments que queden gravats per sempre en la memòria d'una organització. Una fita. I ha estat, per sobre de tot, un privilegi i un plaer. Prop de 6.000 persones s'han acostat a les jornades gratuïtes de portes obertes que, des de Núñez i Navarro, convoquem a l'emblemàtica torre Andreu, La Rotonda, l'última joia modernista de Barcelona, amb motiu de la seva rehabilitació.

Entre ells, moltes persones amb vincles sentimentals amb l'edifici: persones que van gaudir de grans celebracions a l'hotel, entre ells algunes núvies. També van voler tornar a la Rotonda familiars i amics d'alguns dels malalts ingressats allí en l'època de la cínica. Per a ells, visitar La Rotonda suposava un homenatge a la memòria dels seus sers estimats. I finalment, antics treballadors de la torre Andreu, professionals sanitaris que celebraven la lluminositat de la nova rotonda en contrast amb la foscor de la seva última etapa. A tots ells els agraïm molt sincerament l'afectuós acolliment brindat.

L'interès per l'edifici, que recupera així el seu aspecte original de 1906, ha estat tant que la demanda ha superat les places disponibles. Durant tres dies, la ciutadania ha pogut passejar pel llegendari immoble abans que ho comencin a ocupar els seus inquilins (oficines, locals i pàrquings). Està previst que la primera empresa a traslladar-se sigui la multinacional de consultoria, serveis tecnològics i externalització Accenture, que ocuparà els 4.600 metres de les plantes tercera, quarta i cinquena.

 

Una experiència irrepetible, un dia per recordar

En torns de visita de fins a 45 minuts, els participants han recorregut gran part dels cinc nivells superiors de la torre Andreu. En el trajecte han rebut explicacions d'un equip de guies especialitzades i s'han pogut informar més a fons sobre l'evolució de l'edifici i els seus diferents usos . Com a fermall final, els assistents han gaudit de les espectaculars vistes de la ciutat des de la terrassa, amb el mític templet decorat per Lluís Bru Salelles en primer pla.

Entre els veïns que s'han acostat a la Rotonda, cares conegudes com la del xef Jordi Cruz o la il·lustradora Roser Capdevila, creadora de Les Tres bessones. I, entre les activitats, una especialment singular: el robot NAO, obra de Accenture, ha respost tot tipus de preguntes sobre l'edifici històric i la seva rehabilitació i ha fet les delícies dels més petits.

 

 

 

Ja al final del recorregut per les instal·lacions un aperitiu en el local contigu d'avinguda del Tibidabo i l'oportunitat de fotografiar-se en el photocall amb el retallable de la Rotonda rubricaven una experiència irrepetible que recordarem sempre. Gràcies!

 

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.